автобус, Щир, маршррутки

Виконавчий комітет ЛМР частково скасував попередньо прийняте рішення щодо внесення змін у схеми руху 8 міських автобусів. Так, через невдоволення мешканців, маршрути №12, 14, 27, 30 та 35 повернули до існуючих схем. Водночас, маршрути 5а, 9 і 48 знову відкоригували.

"Тобто врешті зміняться 3 маршрути: №5, 9 і 48. Маршрут №5 ми скорочуємо до пл. Різні, у зв’язку з тим, що хочемо збільшити кількість автобусів і зменшити інтервал руху, аби возити більше людей із Винник. Кінцеві зупинки маршрутів №9 і 48 залишаються такими, як було прийнято минулого тижня: с. Муроване – вул. Максимовича та Аеропорт – Галицьке перехрестя. Зміни пов’язані з тим, аби зробити ці маршрути економічно обґрунтованими та прибутковими», – зазначає керівник міського управління транспорту та зв’язку Віктор Щир.

За словами посадовця, наразі невідомо, скільки часу потрібно на те, аби зміни набрали чинності, адже для цього потрібно оформити відповідні паспорти та погодити їх у поліції. Однак, йдеться про термін не більше місяця.


Исполнительный комитет Львовского горсовета частично отменил ранее принятое решение о внесении изменений в схемы движения 8 городских автобусов. Так, из-за недовольства жителей, маршруты №12, 14, 27, 30 и 35 вернули в существующие схемы. В то же время, маршруты 5а, 9 и 48 снова откорректировали.

"То есть  изменятся 3 маршрута: №5, 9 и 48. Маршрут №5 мы сокращаем до пл. Резни, в связи с тем, что хотим увеличить количества автобусов и уменьшить интервал движения, чтобы возить больше людей с Винник. Конечные остановки маршрутов №9 и 48 остаются такими, как было принято на прошлой неделе с. Каменное - ул. Максимовича и Аэропорт - Галицкий перекресток. Изменения связаны с тем, чтобы сделать эти маршруты экономически обоснованными и выгодными", - отмечает руководитель городского управления транспорта и связи Виктор Щир.

По словам чиновника, пока неизвестно, сколько времени потребуется на то, чтобы изменения вступили в силу, ведь для этого нужно оформить соответствующие паспорта и согласовать их в полиции. Однако, речь идет о сроке не более месяца.