подвал, магазин, распоряжениеУ Львові більше ну відкриватимуть магазини у підвалах – згідно законодавству, всі приміщення горищ, підвалів є спільною власністю, вони не підлягають будь-яким переплануванням в інтересах тої чи іншої особи. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 10 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради скасував додаток 4 до рішення виконавчого комітету від 09.10.2015 № 581 "Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є районні адміністрації". З переліку адмінпослуг було вилучено пункт, в якому йшлось про прийом документів стосовно розпорядження спільним майном (горищами, сходовими клітками, підвалами тощо).

"Якщо раніше за згодою мешканців можна було дозволити, наприклад, влаштувати помешкання на горищі, то на сьогоднішній день це категорично заборонено. Тому що всі приміщення горищ, підвалів, вони є спільною власністю, вони не підлягають будь-яким переплануванням в інтересах тої чи іншої особи. Законодавець це пояснює дуже просто – а якщо ця людина продасть це приміщення, і з’являться нові мешканці, ми ж їхні інтереси не враховуємо у цьому питанні. Тому горища, підвали по функціоналу мають бути тим, чим вони сьогодні є. Звичайно, закон доволі суперечливий. Тому що ніхто не говорить, за які кошти ремонтувати дахи. Тому що це була ще одна можливість: коли люди облаштовували помешкання на горищі і ремонтували повністю дах будинку. Але закон є закон, ми повинні в рамках цього закону діяти і приймати відповідні зміни до рішення виконавчого комітету", - сказав Андрій Садовий, міський голова Львова.


Во Львове больше на будут открывать магазины в подвалах - согласно законодательству, все помещения чердаков, подвалов являются общей собственностью, не подлежат любым перепланировкой в ​​интересах того или иного лица. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Сегодня, 10 ноября, исполнительный комитет Львовского городского совета отменил приложение 4 к решению исполнительного комитета от 09.10.2015 № 581 "Об утверждении информационных и технологических карт административных услуг, субъектами предоставления которых являються районные администрации". Из перечня админуслуг был изъят пункт, в котором говорилось о приеме документов по распоряжению общим имуществом (чердаками, лестничными клетками, подвалами и т.п.).

"Если раньше с согласия жителей можно было позволить, например, устроить помещение на чердаке, то на сегодняшний день это категорически запрещено. Потому что все помещения чердаков, подвалов являются совместной собственностью, они не подлежат любым перепланировкой в ​​интересах того или иного лица. Законодатель это объясняет очень просто - а если этот человек продаст это помещение, и появятся новые жители, мы же их интересы не учитываем в этом вопросе. Поэтому чердаки, подвалы по функционалу должны быть тем, чем они сегодня есть. Конечно, закон довольно спорный. Потому что никто не говорит, за какие средства ремонтировать крыши. Потому что это была еще одна возможность: когда люди обустраивали жилье на чердаке и ремонтировали полностью крышу дома. Но закон есть закон, мы должны в рамках этого закона действовать и принимать соответствующие изменения к решению исполнительного комитета", - сказал Андрей Садовой, мэр Львова.