таможня, одеждаНа Львівській митниці тривають обшуки через ввезення великих партій брендового одягу за підробленими документами. Про це повідомляє прес-служба СБУ у Львівській області.

Оперативники СБУ та слідчі ДБР під процесуальним керівництвом Генпрокуратури встановили, що підприємці-імпортери ввозили товари з ЄС під виглядом секонд-хенду. Орієнтовна вартість кожної ввезеної партії становила не менше 400 тисяч доларів.

За попередньою інформацією, механізм працював таким чином: підприємство-імпортер замовляє брендовий одяг з однієї із країн ЄС, але у момент доставки до митниці призначення для проходження митного оформлення несподівано "перетворюється" на секонд-хенд. Одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. Унаслідок чого держава зазнавала збитки щонайменше на 1 мільйон гривень з кожної партії товару.

Показово, що вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, перетинали кордон через пункт пропуску “червоним коридором” і лише у зміну окремих посадовців митного посту. За попередньою версією слідства, службовці митниці, за домовленістю з організаторами незаконного переправлення товару через митний кордон України, організовують безперешкодне проходження митних процедур. Вони не застосовують необхідні форми митного контролю, не вживають заходи контролю щодо імпортованих товарів під час перетину державного кордону України на підставі неправдивих відомостей, внесених до вантажно-митних декларацій.

Наразі відбуваються обшуки на Львівській митниці ДФС, а саме на пункті пропуску, митних постах та у відділах митного оформлення, а також за місцем проживання її службових осіб. Крім того, слідчі дії проводяться y Київській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській областях за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцями проживання їх керівників, а також організаторів протиправної схеми. Під час 40 обшуків слідчі ДБР документують причетність фігурантів справи до протиправної схеми.


На Львовской таможне проводятся обыски из-за ввоза крупных партий брендовой одежды по поддельным документам. Об этом сообщает пресс-служба СБУ во Львовской области.

Оперативники СБУ и следователи ГБР под процессуальным руководством Генпрокуратуры установили, что предприниматели-импортеры ввозили товары из ЕС под видом секонд-хенда. Ориентировочная стоимость каждой ввозимой партии составляла не менее 400 000 долларов.

По предварительной информации, механизм работал следующим образом: предприятие-импортер заказывает брендовую одежду в одной из стран ЕС, но в момент доставки в таможню назначения для прохождения таможенного оформления неожиданно "превращается" в секонд-хенд. Одежда попадала на украинский рынок без уплаты соответствующих таможенных платежей. Вследствие чего государство испытывала убытки минимум на 1000000 гривен с каждой партии товара.

Показательно, что грузовики, которые везли товар по фиктивным документам, пересекали границу через пункт пропуска по "красному коридору" и только в смену отдельных должностных лиц таможенного поста. По предварительной версии следствия, служащие таможни, по договоренности с организаторами незаконной переправки товара через таможенную границу Украины, организуют беспрепятственное прохождение таможенных процедур. Они не применяют необходимые формы таможенного контроля, не принимают меры контроля в отношении импортируемых товаров при пересечении государственной границы Украины на основании ложных сведений, внесенных в ГТД.

Сейчас проходят обыски на Львовской таможне ДФС, а именно на пункте пропуска, таможенных постах и ​​в отделах таможенного оформления, а также по месту жительства должностных лиц. Кроме того, следственные действия проводятся y Киевской, Львовской, Тернопольской и Днепропетровской областях по адресам деятельности предприятий-импортеров, месту жительства их руководителей, а также организаторов противоправной схемы. Во время 40 обысков следователи ГБР документируют причастность фигурантов дела к противоправной схеме.