таможня, фармпрепараты, контрабандаСпівробітники Служби безпеки України викрили та блокували незаконне переправлення на територію нашої держави іноземних лікарських засобів, які містять прекурсори. Про це повідомляє прес-служба СБУ у Львівській області.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили мешканці регіону. Вони переміщували з однієї з сусідніх країн до двох тисяч таблеток прекурсорів в місяць. Контрабандний "товар" зловмисники реалізовували в різних областях України.

Правоохоронці затримали одного з фігурантів провадження згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на пункті пропуску "Шегині" під час спроби ввезення чергової партії прекурсорів.

Під час санкціонованих слідчих дій у помешканнях зловмисників правоохоронці виявили майже дві тисячі пігулок іноземного походження, "чорну бухгалтерію" та інші речові докази, що підтверджують незаконну діяльність. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 305 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників групи.


Сотрудники Службы безопасности Украины разоблачили и блокировали незаконную переправку на территорию нашего государства иностранных лекарственных средств, содержащих прекурсоры. Об этом сообщает пресс-служба СБУ во Львовской области.

Оперативники спецслужбы установили, что в состав группы входили жители региона. Они перемещали из одной из соседних стран до двух тысяч таблеток прекурсоров в месяц. Контрабандный "товар" злоумышленники реализовывали в разных областях Украины.

Правоохранители задержали одного из фигурантов производства согласно ст. 208 Уголовно-процессуальному кодексу Украины на пункте пропуска "Шегини" при попытке ввоза очередной партии прекурсоров.

Во время санкционированных следственных действий в помещениях злоумышленников правоохранители обнаружили почти две тысячи таблеток иностранного происхождения, "черную бухгалтерию" и другие вещественные доказательства, подтверждающие незаконную деятельность. Задержанному сообщено о подозрении в совершении преступления и избрана мера пресечения в виде содержания под стражей.

В рамках уголовного производства, начатого по ст. 305 Уголовного кодекса Украины, проводятся следственные действия для привлечения к ответственности других участников группы.