изнасилование, суд

За вироком Сокальського районного суду Львівської області чоловік, який намагався зґвалтувати дівчину, повинен відсидіти три роки та три місяці та сплатити потерпілій 40 тисяч гривень моральної шкоди. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

3 квітня 2019 року Сокальський районний суд Львівської області виніс рішення щодо чоловіка, який намагався зґвалтувати дівчину. Подія сталася майже три роки тому - 28 липня 2015 року в с. Забужжя Сокальського району Львівської області.

Як розповіла у суді потерпіла, повертаючись з пробіжки по вулиці Лесі Українки, близько 23:30 вона помітила чоловіка, який сидів на скутері. Вона пройшла повз нього і зупинилася, щоб зав'язати шнурки, та почула, що хтось іде за нею. Обвинувачений наскочив на неї, зловив за горло і почав душити. Дівчина його вдарила по обличчі, та він викрутив їй руку та за ноги потягнув у кювет на протилежній стороні дороги, де ліг на неї і намагався зняти з неї штани. Потерпіла відбивалася та вкусила нападника за палець руки, якою він намагався затулити їй рота. Після цього їй вдалося вдарити його, що він впав гілки, а дівчина кинулася тікати, залишивши в його руках свої кросівки. Підбігши до хати, в якій горіло світло, вона розповіла, що з нею сталося та попросила телефон, щоб подзвонити до рідних. Почувши, що сталося, до неї прибіг брат. Разом з іншими хлопцями вони повернулися на місце згвалтування та побачили там чоловіка разом зі скутером. Чоловік був у забрудненій одежі, а на пальці руки була свіжа рана. Хлопці викликали поліцію.

Обвинувачений у суді заперечив свою вину. Він заявив, що того вечора познайомився з потерпілою та проводив її. Пройшовши близько 50 метрів, вона безпідставно вдарила його по обличчі та почала кричати. Він у відповідь до неї грубо висловився та вона копнула його в ногу, між ними виник словесний конфлікт. В цей час потерпіла вкусила його за палець, після чого він залишив її та пішов. Зазначив, що частину синців, які були виявлені на його тілі, він отримав під час конфлікту з дружиною, ще до інциденту з потерпілою. На його думку, потерпіла хотіла грошей, а тому в неї була така поведінка. На його пропозицію потерпіла та її брат зустрілися з ним та остання настоювала, щоб він сплатив їй 5000 доларів США. Він пропонував 1000 доларів США, щоб вона забрала заяву, на що остання відмовилася.

Суд вислухав свідків, розглянув результати експертиз та визнав провину обвинуваченого, призначивши йому покарання у виді трьох років та трьох місяців позбавлення волі. Також частково задовольнив позов потерпілої. Дівчина просила 125 тисяч моральної компенсації. Проте суд вирішив, що 40 000 гривень буде достатнім для відшкодування моральної шкоди, оскільки саме засудження до позбавлення волі також буде слугувати потерпілій сатисфакцією понесених нею страждань.

Вирок набирає законної сили після закінчення цього тридцятиденного строку апеляційного оскарження, якщо не було подано апеляційної скарги.


По приговору Сокальского районного суда Львовской области мужчина, который пытался изнасиловать девушку, должен отсидеть три года и три месяца и оплатить потерпевшей 40000 гривен морального ущерба. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

3 апреля 2019 Сокальский районный суд Львовской области вынес решение в отношении мужчины, который пытался изнасиловать девушку. Произошло это почти три года назад - 28 июля 2015 в с. Забужжя Сокальского района Львовской области.

Как рассказала в суде потерпевшая, возвращаясь с пробежки по улице Леси Украинки, около 23:30 она заметила мужчину, который сидел на скутере. Она прошла мимо и остановилась, чтобы завязать шнурки, и услышала, что кто-то идет за ней. Обвиняемый напал на нее, схватил за горло и начал душить. Девушка его ударила по лицу, но он выкрутил ей руку и за ноги потащил в кювет на противоположной стороне дороги, где лег на нее и пытался снять с нее штаны. Потерпевшая отбивалась и укусила нападающего за палец руки, которой он пытался закрыть ей рот. После этого ей удалось ударить его так, что он упал в ветви, а девушка бросилась бежать, оставив в его руках свои кроссовки. Подбежав к дому, в котором горел свет, она рассказала, что с ней произошло и попросила телефон, чтобы позвонить родным. Услышав, что случилсоь, к ней прибежал брат. Вместе с другими ребятами они вернулись на место изнасилования и увидели там мужчину вместе со скутером. Мужчина был в загрязненной одежде, а на пальце руки была свежая рана. Ребята вызвали полицию.

Обвиняемый в суде отрицал свою вину. Он заявил, что в тот вечер познакомился с потерпевшей и проводил ее. Пройдя около 50 метров, она безосновательно ударил его по лицу и начала кричать. Он в ответ грубо высказался и она толкнула его в ногу, между ними возник словесный конфликт. В это время потерпевшая укусила его за палец, после чего он оставил ее и ушел. Отметил, что часть синяков, которые были обнаружены на его теле, он получил во время конфликта с женой, еще до инцидента с потерпевшей. По его мнению, потерпевшая хотела денег, а потому у нее было такое поведение. На его предложение потерпевшая и ее брат встретились с ним и последняя настаивала, чтобы он оплатил ей 5000 долларов США. Он предлагал 1000 долларов США, чтобы она забрала заявление, на что последняя отказалась.

Суд выслушал свидетелей, рассмотрел результаты экспертиз и признал вину обвиняемого, назначив ему наказание в виде трех лет и трех месяцев лишения свободы. Также частично удовлетворил иск потерпевшей. Девушка просила 125000 моральной компенсации. Однако суд решил, что 40 000 гривен будет достаточным для возмещения морального вреда, поскольку самое осуждение к лишению свободы также будет служить потерпевшей сатисфакцией понесенных ею страданий.

Приговор вступает в законную силу по истечении тридцатидневного срока апелляционного обжалования, если не будет подана апелляционная жалоба.