абонплата, газСьогодні, 10 квітня, Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), скасувала раніше ухвалене рішення про введення абонентської плати за газ. Про це на засіданні Нацкомісії заявив її голова Дмитро Вовк, передає "РБК-Україна".

"Скасувати (рішення про введення абонентської плати за розподіл газу, – ред.), провести додаткові консультації, забезпечити, щоб для жодного українця не було підвищення згідно з цим рішенням", – вказав він.

Як відомо, з 1 квітня українці мали платити за газ за двома показниками. Це сталося через розмежування ціни газу і вартості його транспортування і постачання. Зокрема, за рішенням НКРЕКП, з 1 квітня українці окремо мали платити абонентську плату при оплаті газопостачання.


Сегодня, 10 апреля, Национальная комиссия, которая осуществляет государственное регулирование в сферах энергетики и коммунальных услуг (НКРЭКУ), отменила ранее принятое решение о введении абонентской платы за газ. Об этом на заседании Нацкомиссии заявил ее председатель Дмитрий Вовк, передает "РБК-Украина".

"Отменить (решение о введении абонентской платы за распределение газа, - ред.), провести дополнительные консультации, обеспечить, чтобы для каждого украинца не было повышения согласно этому решению", - отметил он.

Как известно, с 1 апреля украинцы должны были платить за газ по двум показателям. Это произошло из-за разграничения цены на газ и стоимости его транспортировки и поставки. В частности, по решению НКРЄКУ, с 1 апреля украинцы отдельно должны были платить абонентскую плату при оплате газоснабжения.