квартплата, рост, зарплатаВиконавчий комітет Львівської міської ради 10 березня прийняв рішення про коригування тарифу на оплату послуги з утримання будинків та прибудинкових територій, у зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначив в.о. начальника житлового управління міськради Сергій Сало, у зв’язку з прийняттям на законодавчому рівні розміру заробітної плати не нижчого від мінімальної – 3200 грн., виникла необхідність коригування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Тариф на оплату послуг з утримання будинків та прибудинкових територій визначався індивідуально для кожному будинку. До прикладу, мешканець однокімнатної квартири на вул. Саксаганського платив 0,99 грн. тепер буде платити 1,51 грн. за м2. Хазяїн трикімнатної квартири на вул. Менделєєва платив 1,12 грн., а буде платити 1,71 грн. за м2. У Сихівському районі за трикімнатну квартиру на вул. Полуботка платили 1,60 грн., тепер платитимуть 2,30 грн. за м2.

"Новий тариф на оплату послуги з утримання будинків та прибудинкових територій вступає в дію з 1 квітня", - зазначив Сергій Сало.


Исполнительный комитет Львовского городского Раду 10 марта приняло решение о корректировке тарифа на оплату услуги по содержанию домов и придомовых территорий, в связи с ростом минимальной заработной платы. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Как отметил и.о. начальника жилищного управления горсовета Сергей Сало, в связи с принятием на законодательном уровне размера заработной платы не ниже минимальной - 3200 грн., возникла необходимость корректировки тарифов на услуги по содержанию домов и придомовых территорий.

Тариф на оплату услуг по содержанию домов и придомовых территорий определялся индивидуально для каждого дома. К примеру, житель однокомнатной квартиры на ул. Саксаганского платил 0,99 грн. теперь будет платить 1,51 грн. за м2. Хозяин трехкомнатной квартиры на ул. Менделеева платил 1,12 грн., будет платить 1,71 грн. за м2. В Сиховском районе за трехкомнатную квартиру на ул. Полуботка платили 1,60 грн., теперь будут платить 2,30 грн. за м2.

"Новый тариф на оплату услуг по содержанию домов и придомовых территорий вступает в действие с 1 апреля", - отметил Сергей Сало.