бухгалтер, школа, судУ Шевченківському районному суді Львова судитимуть головного бухгалтера навчального закладу міста за присвоєння понад 600 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Головного бухгалтера одного із комунальних навчальних закладів обвинувачено у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинені повторно, підробленні документів у електронному вигляді, що використовуються банком як інформація на переказ грошових коштів, вчинені повторно, несанкціонованій зміні інформації, а також легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом за ч.3, ч.4 ст.191, ч.1, ч.2 ст.200, ч.3 ст. 362, ч.1 ст.209 КК України.

Зокрема, встановлено, що головний бухгалтер протягом травня-грудня 2016 року частину заробітних плат працівників навчального закладу перераховував на свою банківську картку і в подальшому витрачав на власні потреби, в тому числі на погашення кредиту. Таким чином обвинувачений незаконно заволодів бюджетними коштами в загальній сумі 612 тис. грн., спричинивши державі матеріальну шкоду у великому розмірі.

За вчинення даного злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


В Шевченковском районном суде Львова будут судить главного бухгалтера учебного заведения города за присвоение более 600 тыс. грн. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Главного бухгалтера одного из коммунальных учебных заведений города обвиняют в завладении чужим имуществом в крупных размерах путем злоупотребления своим служебным положением, совершенное повторно, подделке документов, совершенное повторно, несанкционированному изменению информации, а также легализации (отмыванию) доходов, полученных преступным путем по ч.3, ч.4 ст.191, ч.1, ч.2 ст.200, ч.3 ст. 362, ч.1 ст.209 УК Украины.

В частности, установлено, что главный бухгалтер в течение мая-декабря 2016 года часть заработных плат работников учебного заведения перечислял на свою банковскую карточку и в дальнейшем тратил на собственные нужды, в том числе на погашение кредита. Таким образом обвиняемый незаконно завладел бюджетными средствами в общей сумме 612 тыс. грн., нанеся государству материальный ущерб в крупном размере.

За совершение данного преступления предусмотрено наказание в виде лишения свободы на срок от пяти до восьми лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет.