шахта "Степная", причины аварииЕксперти виявили одну з можливих причин аварії на шахті "Степова". Про це повідомляє голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook

За його даними, після огляду місця трагедії експертною, державною та іншими відомчими комісіями було виявлено, що до відпускної лебідки було задіяно кабель, що не відповідав правилам експлуатації та правилам безпеки роботи в шахті.

“Що важливо - 10 (!) метрів цього кабелю просто зникло на стику лави та конвеєрного 119 штреку. На мою думку, це було зроблено для того, щоб приховати одну з реальних причин аварії. На мою тверду думку, науково-технічний центр у м. Львів погоджуючи схему провітрювання на 133 лаві та прилеглих виробках допустив помилку. Цим і було закладено міну уповільненої дії, що спрацювала в момент збігу двох факторів: високий рівнь метану та наявність іскри. На моє припущення, деякі шахтарі загинули внаслідок утворених газів після горіння метану”, - розповів голова профспілки.

Зазначимо, що через розблокування рахунків ДП "Львівуголь", шахтарі відмовились від попередньо оголошеної акції – припинення відвантажування вугілля. За даними Львівської обласної держадміністрації, всі шахти сьогодні працюють безперебійно.


Эксперты обнаружили одну из возможных причин аварии на шахте "Степная". Об этом сообщает председатель Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец на своей странице в Facebook

По его данным, после осмотра места трагедии экспертной, государственной и другими ведомственными комиссиями было выявлено, что в отпускной лебедке был задействован кабель, не соответствовавший правилам эксплуатации и правилам безопасности работы в шахте.

"Что важно - 10 (!) Метров этого кабеля просто исчезло на стыке ряда и конвейерного 119-го штрека. По моему мнению, это было сделано для того, чтобы скрыть одну из реальных причин аварии. По моему твердому мнению, научно-технический центр в г. Львове, согласовывая схему проветривания на 133-й скамье и прилегающих выработках, допустил ошибку. Этим и было заложена мина замедленного действия, которая сработала в момент совпадения двух факторов: высокого уровня метана и наличие искры. По моему предположению, некоторые шахтеры погибли в результате образованных газов после горения метана", - рассказал председатель профсоюза.

Отметим, что из-за разблокирования счетов ГП "Львивуголь", шахтеры отказались от ранее объявленной акции - прекращения отгрузки угля. По данным Львовской областной госадминистрации, все шахты сегодня работают бесперебойно.