9 лютого близько 18.00 на оперативну лінію 102 зателефонував львів’янин, який повідомив, що на вулиці Широкій у Львові невідомий чоловік поводиться агресивно, голосно лається та намагається розбити вітрину магазину.

За вказаною адресою негайно прибули бійці батальйону спеціального призначення поліції Львівщини. На місці події вони виявили чоловіка, про якого йшлось у повідомленні – він поводився неадекватно, не реагував на зауваження правоохоронців та намагався розбити скло павільйону на зупинці громадського транспорту. Окрім того, чоловік чинив опір поліцейським та вдарив ногою службовий автомобіль, пошкодивши крило.

Правоохоронці доставили правопорушника, 33-річного львів’янина, у відділ поліції №1 Львівського районного управління поліції. Встановлено, що чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до двох років. Проводиться досудове розслідування.

Також правоохоронці склали на зловмисника адміністративний протокол за с.173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.