Львів продовжують прибирають від снігу. Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, сьогодні вдень до прибирання міста від снігу задіяно 142 одиниці техніки та 1669 двірників.

«Комунальні служби працюють інтенсивно. Так, для прибирання міста від снігу цієї ночі було задіяно більше 130 одиниць техніки, використано 465 м3 піскосуміші і 4 тонни солі. Зранку на лінію виїхало 100% трамваїв, 90% автобусів АТП № 1 і 70% автобусів приватних перевізників.

Також зранку на прибирання вийшли двірники, які прибирають прибудинкові території, тротуари й зупинки. Відповідно, вчора на засіданні виконавчого комітету міський голова Львова озвучив, що ті двірники, які найкраще прибиратимуть свої території, будуть відзначені преміями.

На сьогодні ми додатково залучили 32 одиниці техніки і більше 400 осіб — військових, працівників підприємств, ринків, будівельних компаній тощо.

Відзначу, що в ніч з 9 на 10 лютого випало 11,5 см снігу. А за даними Гідрометцентру, з 6 до 10 лютого випало 132% від місячної норми опадів. На завтра прогнозують ще близько 100% норми опадів. І також очікуємо сильні снігопади вночі. Тому сьогодні проводимо засідання штабу щодо прибирання міста від снігу. На засідання запрошені усі дотичні служби, прийматимемо відповідні управлінські рішення.

У зв’язку із сильними снігопадами, прошу власників приватних авто мінімізувати виїзд на дороги, щоб легше було прибирати і не було заторів. Також прошу не паркувати авто у невстановлених місцях, що може блокувати проїзд як транспорту, так і снігоочисної техніки.

Зараз на вулицях працює 142 одиниці техніки. Прибираємо і вивозимо сніг з Галицького району. За минулу добу ми вивезли 1400 м3 снігу.

Дякую головам ОСББ, керівникам управлінських компаній і мешканцям, чиї будинки на самоуправлінні, за якісну роботу", — розповіла Ірина Маруняк.