Конфеты, черви, супермаркетЦукерки, в яких знайшли черв'яків, зняли з продажу у львівському супермаркеті.

Після того, як львів'янка виявила хробаків в цукерках, куплених в супермаркеті, торгівельна мережа зняла з продажу всю партію солодощів.

Виробник цукерок з "живністю" - "Світоч". Втім, в компанії говорять, що це не їх вина. "У всіх контрольних зразках нашої продукції жодного разу не зафіксовано потрапляння комах" - сказав директор з управління персоналом компанії Nestlé Юрій Демкович.

Виробники кажуть: черв'яки могли потрапити в цукерки вже після того, як їх завезли в супермаркет. Продавці заперечують це, тим більше, що термін придатності у цукерок - до квітня 2017 року.

"Всі необхідні документи в магазині присутні. Цукерки виготовлені на початку жовтня, термін реалізації - півроку. Умови зберігання і все температурні режими були дотримані", - зазначив керуючий супермаркетом Володимир Майданов.

Експерти кажуть, що ця біла личинка - моль. І в відділах з продуктами харчування вона буває часто. "Це огневка зернова. Вона зустрічається в харчових продуктах, найчастіше - там, де зберігаються вівсянки, кукурудзяні пластівці. І якщо раніше все це там було, то, коли туди поклали цукерки, недобре прибравши, туди проникли ці личинки", - розповів зоолог, асистент кафедри ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Лісник.

І виробник, і продавець зараз намагаються з'ясувати всі обставини, - повідомляє zaxid.net.


Конфеты, в которых нашли червей, сняли с продажи во львовском супермаркете.

После того, как львовянка обнаружила червей в конфетах, купленных в супермаркете, торговая сеть сняла с продажи всю партию сладостей.

Производитель конфет с "живностью" - "Свиточ". Впрочем, в компании говорят, что это не их вина. "Во всех контрольных образцах нашей продукции ни разу не зафиксировано попадание насекомых" - сказал директор по управлению персоналом компании Nestlé Юрий Демкович.

Производители говорят: черви могли попасть в конфеты уже после того, как их завезли в супермаркет. Продавцы отрицают это, тем более, что срок годности у конфет - до апреля 2017 года.

"Все необходимые документы в магазине присутствуют. Конфеты изготовлены в начале октября, срок реализации - полгода. Условия хранения и все температурные режимы были соблюдены", - отметил управляющий супермаркетом Владимир Майданов.

Эксперты говорят, что эта белая личинка - моль. И в отделах с продуктами питания она бывает часто. "Это огневка зерновая. Она встречается в пищевых продуктах, чаще всего - там, где хранятся овсянки, кукурузные хлопья. И если раньше все это там было, то, когда туда положили конфеты, нехорошо убрав, туда проникли эти личинки", - рассказал зоолог, ассистент кафедры ЛНУ им. Ивана Франко Владимир Лесник.

И производитель, и продавец сейчас пытаются выяснить все обстоятельства, - сообщает zaxid.net.