храм, реставрация, ДрогобычДзвіницю церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі планують відреставрувати за 2,7 млн грн. Про це повідомляють "Варіанти". 

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації оголосив тендер у системі ProZorro на реставрацію дзвіниці дерев’яної церкви Воздвиження Чесного Хреста у Дрогобичі, яку переможець тендеру має здійснити до 31 грудня 2020 року.

Аукціон стартує 10 вересня, а очікувана вартість послуг становить 2 798 062,80 грн.

Як вказано у закупівлі, під час реставрації дзвіницю покриють захистом від вогню та блискавки, а також пофарбують.

Довідка. Церква Воздвиження Чесного Хреста – є пам'яткою архітектури національного значення, споруджена у 1661 році й вважається однією з найкращих у стилі галицької дерев'яної архітектури. З 1987 року храм відноситься до музейного комплексу відділу пам'яток дерев'яної архітектури музею "Дрогобиччина". Ще у 2017 році Львівська обласна рада виділила 60 тис грн на реконструкцію цієї церкви.


Колокольня церкви Воздвижения Честного Креста в Дрогобыче планируют отреставрировать за 2,7 млн грн. Об этом сообщают "Варианты". 

Департамент архитектуры и развития градостроительства Львовской областной государственной администрации объявил тендер в системе ProZorro на реставрацию колокольни деревянной церкви Воздвижения Честного Креста в Дрогобыче, которую победитель тендера должен осуществить до 31 декабря 2020 года.

Аукцион стартует 10 сентября, а ожидаемая стоимость услуг составляет 2798 062,80 грн.

Как указано в закупке, при реставрации колокольни покроют защитой от огня и молнии, а также покрасят.

Справка. Церковь Воздвижения Честного Креста - является памятником архитектуры национального значения, построенная в 1661 году и считается одной из лучших в стиле галицкой деревянной архитектуры. С 1987 года храм относится к музейного комплекса отдела памятников деревянной архитектуры музея "Дрогобиччина". Еще в 2017 году Львовский областной совет выделил 60 тыс грн на реконструкцию этой церкви.