У 8-мій міській клінічній лікарні запрацювало оновлене відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Зокрема, тут провели реконструкцію існуючих приміщень, збільшили площі та відкрили блок інтенсивної терапії для пацієнтів із гострим порушенням мозкового кровообігу.

«Зараз в місті ми маємо достатньо спокійну ситуацію з Covid-19, всього лиш 17 людей перебуває в міських лікарнях. Але всяке може трапитись, тому ми поставили за мету до кінця року мати резерв орієнтовно на три тисячі ліжок. 8-ма лікарня в пік захворюваності може приймати до 420 пацієнтів з коронавірусом. Саме тому ми вирішили зробити окрему реанімацію для таких хворих. Ми витратили з міського бюджету 3 мільйони гривень, щоб переобладнати старий актовий зал в сучасне реанімаційне відділення. Я приємно вражений, її зробили дуже правильно, дуже якісно: кисень підведено, апарати ШВЛ є, все працює. Ця реанімація – це шанс на порятунок життя людей.

Зараз хворих з Covid-19 приймає лише лікарня швидкої допомоги. В разі збільшення кількості хворих, всі лікарні будуть приймати пацієнтів, адже життя людей – це найважливіше. Сподіваємось, що такого не буде, але ми повинні бути готовими¸ адже не знаємо, як мутуватиме коронавірус, які ще інфекції можуть з’явитись.

Додам, що ми закуповуємо кисневі станції для наших лікарень. Поза тим, що ми постачаємо кисень з хімзаводу, 8-ма лікарня, лікарня швидкої медичної допомоги і відділення в приміщенні поліклініки на Мазепи мають свої кисневі станції. Нам важливо, щоб лікарні не були ні від кого залежними. А ще це в рази дешевше. Ми економимо кошти міста», – розповів Андрій Садовий, мер Львова.

«Це реорганізоване відділення реанімації та інтенсивної терапії, яке за кошти міського бюджети переробили із актового залу. Це відділення складається із 25 ліжок чистої реанімації та 6 ліжок – для гнійної реанімації. Для лікарні інтенсивного лікування таке відділення є дуже важливим. Це відділення буде дуже необхідним у разі нової хвилі Covid-19. Ми зараз розширяємо як штат ліжок, так і штат персоналу для надання медичної допомоги», – наголосив керівник 8-ї міської лікарні Василь Трунквальтер.

Загальна вартість робіт з облаштування реанімації – близько 3 млн грн.

Зазначимо, фахівці 8-ї міської лікарні Львова мають всі умови для того, аби швидко встановити діагноз та надати невідкладну допомогу на надсучасному рівні. Зокрема, в приміщенні 1-го поверху кардіологічного корпусу цього року завершили ремонти й відкрили відділення комп’ютерної томографії. За кошти міського бюджету торік у лізинг закупили комп’ютерний томограф, вартістю 24 млн грн. Це 64-зрізовий томограф, фактично, на сьогодні один з кращих за потужністю в місті. А за кошти державного бюджету закупили ангіограф, тому триває капітальний ремонт приміщення під створення ангіографічної операційної у складі відділення невідкладної допомоги лікарні. Роботи фінансуються за рахунок державної субвенції (8 млн грн) та бюджету розвитку Львова. Також у лікарні триває капітальний ремонт приміщення під створення кабінету МРТ у складі відділення невідкладної допомоги. Роботи фінансуються з бюджету розвитку міста. Загалом в лікарню цього року інвестують близько 100 млн грн з міського й державного бюджетів.

Довідка

КНП «8-а міська клінічна лікарня м. Львова» (вул. Навроцького, 23) є багатопрофільним медичним закладом, що забезпечує цілодобову ургентну та планову медичну допомогу мешканцям м. Львова та Львівської області. Лікарня має більше 52 роки досвіду, лідерства і професіоналізму у медичній галузі Львова.

В лікарні діють такі відділення: кардіологічне відділення, центр «Мікрохірургія ока», неврологічне відділення, нейрохірургічне відділення, рентгенологічне відділення, травматологічне відділення для дорослих, фізіотерапевтичне відділення, хірургічне відділення, центр термічної травми та пластичної хірургії, цілодобовий травматологічний пункт №2.