строительство, Львовская политехника, дом, петицияВ Єдиній системі місцевих петицій зареєстрована петиція проти будівництва житлового будинку на земельній ділянці (кадастровий номер 4610136900:05:005:0014) на вулиці акд. Є. Лазаренка, 38, 36, 40, 42 у м. Львові, що надана "Львівській політехніці"

Як зазначає авторка петиції Світлана Майстришин, відповідно до Дозволу ДАБІ №ІУ115170941050 від 4 квітня 2017 року розпочалися будівельні роботи з "Будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудованими підземним паркінгом на вул. акд. Є Лазаренка, 42 у м. Львові. Замовником будівництва є НУ "Львівська політехніка". Вказаний дозвіл наданий на підставі затверджених Львівською міською радою ще у 2013 році містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул. акад. Є. Лазаренка (між гуртожитком №12 і житловим будинком на вул. акд. Є. Лазаренка, 36) у м. Львові.

Проте дозвільні документи на будівництво видавалась та затверджувались без обговорення з територіальною громадою, наполягає авторка петиції.

"Будівництво передбачається здійснити на дитячому майданчику, спортивно-ігровому майданчику, футбольному полі, на відпочинковій та господарській зоні вказаної території. Дозвільні документи на вказане будівництво не враховують збереження зеленої території, проїзду пожежних машин і доступу пожежників до приміщень, заборони паркування авто всередині житлових кварталів, граничних меж максимально щільної забудови, порушення інженерної безпеки, освітленості житлових приміщень, відповідності будівництва енергетичній ефективності (ДБН 2.2.Х.20ІХ). Ми "проти" вказаного будівництва!"- пише вона.

Вона вимагає, щоб Львівська міська рада, у межах наданих їй повноважень, прийняла відповідні рішення, які зупинять вказане будівництво. Натомність, разом з територіальною громадою, прийняла рішення щодо розвитку вказаної території.

Станом на 9 серпня петицію підписали 205 осіб з 500 необхідних.


В Единой системе местных петиций зарегистрирована петиция против строительства жилого дома на земельном участке (кадастровый номер 4610136900: 05: 005: 0014) на улице акд. Е. Лазаренко, 38, 36, 40, 42 в г. Львов, предоставленной "Львовской политехнике". 

Как отмечает автор петиции Светлана Майстришин, в соответствии с разрешения ГАСК №ІУ115170941050 от 4 апреля 2017 начались строительные работы по "Строительству многоквартирного жилого дома со встроенным подземным паркингом на ул. Акад. Лазаренко, 42 в г. Львове. Заказчиком строительства является НУ "Львовская политехника". Указанное разрешение предоставлено на основании утвержденных Львовским городским советом еще в 2013 году градостроительных условий и ограничений застройки земельного участка на ул. акад. Е. Лазаренко (между общежитием №12 и жилым домом на ул. акд. Е. Лазаренка, 36) в г. Львов.

Однако разрешительные документы на строительство выдавалась и утверждались без обсуждения с территориальной общиной, настаивает автор петиции.

"Строительство предполагается осуществить на детской площадке, спортивно-игровой площадке, футбольном поле, на зоне для отдыха и хозяйственной зоне указанной территории. Разрешительные документы на указанное строительство не учитывают сохранение зеленой территории, проезда пожарных машин и доступа пожарных в помещения, запрета парковки авто внутри жилых кварталов, предельных границ максимально плотной застройки, нарушения инженерной безопасности, освещенности жилых помещений, соответствия строительства энергетической эффективности (ДБН 2. 2.Х.20ІХ). Мы "против" указанного строительства!" - пишет она.

Она требует, чтобы Львовский городской совет, в пределах предоставленных ему полномочий, принял соответствующие решения, которые остановят указанное строительство. Вместо этого, вместе с территориальной общиной, принял решение о развитии указанной территории.

По состоянию на 9 августа петицию подписали 205 человек из 500 необходимых.