выплата, контрактник, военнослужащий, горсоветЛьвів надаватиме 25 тис. грн. одноразової допомоги військовослужбовцям-контрактникам, які є мешканцями міста. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Окрім одноразової матеріальної допомоги бійцям-мешканцям міста в розмірі 100 тис. грн., місто надаватиме ще й одноразову допомогу в розмірі 25 тис. грн. мешканцям міста, які перебувають на військовому обліку на території Львова та підписали контракт на строк не менше 3-х років для проходження військової служби у Збройних силах України. Відповідну ухвалу прийняли 6 червня, під час сесії Львівської міської ради.

"Йдеться про фінансову підтримку у розмірі 25 тисяч гривень для контрактників. Це питання ми приймаємо до кінця цього року, і будемо робити все можливе, щоби в наступному бюджетному році держава взяла на себе максимально підтримку всіх хлопців, які брали участь у війні, — щоб вони мали захист. Ну і ті, хто хочуть йти працювати — щоб вони мали нормальну підтримку від держави, тому що людей треба любити грошима", — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Ця допомога передбачена лише для військовослужбовців, які є мешканцями міста Львова.


Львов будет предоставлять 25 тыс. грн. единовременного пособия военнослужащим-контрактникам, которые являются жителями города. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Кроме единовременной материальной помощи бойцам-жителям города в размере 100 тыс. грн., город будет предоставлять еще и единовременное пособие в размере 25 тыс. грн. жителям города, которые находятся на воинском учете на территории Львова и подписали контракт на срок не менее 3-х лет для прохождения военной службы в Вооруженных силах Украины. Соответствующее постановление приняли 6 июня, во время сессии Львовского городского совета.

"Речь идет о финансовой поддержке в размере 25 000 гривен для контрактников. Этот вопрос мы принимаем до конца этого года, и будем делать все возможное, чтобы в следующем бюджетном году государство взяло на себя максимально поддержку всех ребят, которые участвовали в войне, - чтобы они имели защиту. Ну и те, кто хотят идти работать - чтобы они имели нормальную поддержку от государства, потому что людей надо любить деньгами", - отметил Андрей Садовый, мэр Львова.

Эта помощь предусмотрена только для военнослужащих, которые являются жителями Львова.