мусор, президент, обращение, полигонЛьвівське регіональне відділення Асоціації міст України звернулося до Президента України щодо створення регіонального полігону ТПВ на Львівщині. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Львівське регіональне відділення Асоціації міст України підтримало Меморандум міст Львівщини, яке підписали 8 міст області, і звернулося до чинного Президента України — Володимира Зеленського з проханням втрутитися і надати відповідне доручення голові Львівської ОДА щодо невідкладної організації виконання вимог Національної стратегії поводження з відходами в частині будівництва регіонального полігону.

"Вже протягом тривалого часу гострою проблемою для м. Львова та цілого ряду міст Львівської області залишається питання утилізації (захоронення) твердих побутових відходів, які утворюються в процесі життєдіяльності міст в чималому об’ємі (понад 250 тис. тонн на рік). До травня 2016 року захоронення побутових відходів із м. Львова здійснювалось на полігоні ТПВ у с. Грибовичі, який в свій час фактично виконував функцію регіонального полігону, оскільки приймав побутові відходи також із населених пунктів Жовківського, Пустомитівського, Городоцького, Яворівського та Кам’янка-Бузького районів Львівської області. З моменту закриття цього полігону у травні 2016 року нагальною стала проблема термінового будівництва нового полігону ТПВ. Розміщення полігону в межах населеного пункту заборонено чинними будівельними нормами, які регламентують питання проектування та будівництва полігонів, що унеможливлює самостійне вирішення цього питання як Львівською міською радою, так і іншими органами місцевого самоврядування", - зазначається у зверненні.

Відсутність місця захоронення відходів для частини Львівської області, обмежені можливості існуючих полігонів у Львівській області зумовили необхідність як Львівською міською радою, так і в подальшому Львівською обласною державною адміністрацією організовувати перевезення твердих побутових відходів з м. Львова на полігони західної та центральної частини України. Однак ці заходи є тимчасовими та не вирішують в цілому питання поводження з відходами у Львівській області і не відповідають Національній стратегії поводження з відходами.


Львовское региональное отделение Ассоциации городов Украины обратилось к Президенту Украины о создании регионального полигона ТБО на Львовщине. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Львовское региональное отделение Ассоциации городов Украины поддержало Меморандум городов Львовщины, которое подписали 8 городов области, и обратилось к действующему Президенту Украины - Владимира Зеленского с просьбой вмешаться и оказать соответствующее поручение председателю Львовской ОГА относительно неотложной организации выполнения требований Национальной стратегии обращения с отходами в части строительства регионального полигона.

"Уже в течение длительного времени острой проблемой для г. Львова и целого ряда городов Львовской области остается вопрос утилизации (захоронения) твердых бытовых отходов, которые образуются в процессе жизнедеятельности городов в немалой объеме (более 250 тыс. тонн в год). К маю 2016 года захоронение бытовых отходов из г. Львова осуществлялось на полигоне ТБО в с. Грибовичи, который в свое время фактически выполнял функцию регионального полигона, поскольку принимал бытовые отходы также из населенных пунктов Жовковского, Пустомытовского, Городокского, Яворовского и Каменка-Бугского районов Львовской области. С момента закрытия этого полигона в мае 2016 года насущной стала проблема срочного строительства нового полигона ТБО. Размещение полигона в пределах населенного пункта запрещено действующими строительными нормами, регламентирующими вопросы проектирования и строительства полигонов, что делает невозможным самостоятельное решение этого вопроса как Львовским городским советом, так и другими органами местного самоуправления", - отмечается в обращении.

Отсутствие места захоронения отходов для части Львовской области, ограниченные возможности существующих полигонов во Львовской области обусловили необходимость как Львовским городским советом, так и в дальнейшем Львовской областной государственной администрацией организовывать перевозки твердых бытовых отходов из г. Львова на полигоны западной и центральной части Украины. Однако эти меры являются временными и не решают в целом вопросы обращения с отходами в Львовской области и не соответствуют Национальной стратегии обращения с отходами.