шахтеры, пикет, судУ Господарському суді Львівської області 9 березня слухається справа розблокування рахунків державного підприємства "Львіввугілля". Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Як зазначають в ОГА, проблему блокування рахунку напередодні, 8 березня, розглянули під час зустрічі керівництва області з керівниками профспілок шахтарських колективів Львівщини. Як повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на своїй сторінці у Facebook, 8 березня він отримав рішення Державної виконавчої служби про те, що рахунки ДП "Львіввугілля" розблоковано.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на свої сторінці у Facebook також розповів, що пізно ввечері 8 березня в ситуацію втрутився прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр юстиції Павло Петренко. Були викликані терміново на роботу працівники Мін'юсту як в Києві, так і в м. Червоноград для розблокування рахунку.

"Гірники надіються, що сьогодні рахунок ДП "Львіввугілля" буде розблоковано" і зарплати будуть виплачені", - зазначає голова профспілки.

Проте шахтарі РО НПГУ м. Червонограда не скасували заплановану акцію пікетування Господарського суду Львівської області на вул. Личаківська.

"Зараз на заблокованому рахунку ДП "Львіввугілля" знаходиться понад 93,8 млн грн. ", - повідомив керівник Незалежної профспілки.


В Хозяйственном суде Львовской области 9 марта слушается дело о разблокировании счетов ГП "Львовуголь". Об этом сообщает пресс-служба Львовской облгосадминистрации.

Как отмечают в ОГА, проблему блокировки счета накануне, 8 марта, рассмотрели во время встречи руководства области с руководителями профсоюзов шахтерских коллективов Львовщины. Как сообщил председатель Львовской облгосадминистрации Олег Синютка на своей странице в Facebook, 8 марта он получил решение Государственной исполнительной службы о том, что счета ГП "Львовуголь" разблокировані.

Председатель Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец на своей странице в Facebook также рассказал, что поздно вечером 8 марта в ситуацию вмешался премьер-министр Владимир Гройсман и министр юстиции Павел Петренко. Были вызваны срочно на работу работники Минюста как в Киеве, так и в г. Червоноград для разблокировки счета.

"Горняки надеются, что сегодня счет ГП "Львовуголь" будет разблокирован и зарплаты будут выплачены", - отмечает председатель профсоюза.

Однако шахтеры РО НПГУ м. Червонограда не отменили запланированное пикетирование Хозяйственного суда Львовской области на ул. Лычаковская.

"Сейчас на заблокированном счете ГП" Львовуголь "находится более 93,8 млн грн.", - сообщил руководитель Независимого профсоюза.