За попередню добу в області методом ПЛР-тестування підтвердили 97 випадків інфікування COVID-19, госпіталізували також 97 хворих.

ПЛР-дослідження на коронавірус провели 1073 особам.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Зараз ліжкова мережа заповнена на 30,6%. Попри незначну кількість підтверджених випадків за минулу добу, ситуація все ж напружена. Про це свідчить кількість звернень за допомогою до медиків, яких значно побільшало. Частіше госпіталізуємо молодих пацієнтів віком від 35 років у середньому та важкому стані, кисневозалежних. Побільшало важкохворих пацієнтів без супутніх захворювань», - зазначив очільник департаменту охорони здоров’я.

Він вкотре закликав не легковажити власним здоров’ям та життям і дотримуватись карантинних норм та обмежень.

Щодо вакцинації, за словами Ореста Чемериса, її в області, як і у всій країні, планують розпочати вже в середині лютого.

«Для проведення вакцинації створено 14 мобільних груп. Тимчасові пункти вакцинації будуть облаштовані у «ковідних» лікарнях, їх в області 24. Логістика напрацьована, склад мобільних груп теж затверджено», - розповів очільник департаменту охорони здоров'я.

Зазначимо, на сьогодні у реанімації перебувають 109 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ - 23. В стаціонарах лікують 1206 хворих.

За увесь час COVID-19 підтверджено у 73046 осіб. Померло 2145 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 64462 особи.