суд, правоохранитель, ДТПЛьвівська прокуратура домоглась справедливого вироку для правоохоронця, який вчинив смертельну ДТП. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про подію, яка трапилась у ніч з 23 на 24 листопада 2010 року на вул.Науковій у Львові. Тієї ночі експравоохоронець за кермом автівки Škoda Octavia, у якій перебували ще двоє осіб, проявив неуважність до дорожньої обстановки та в’їхав заднім колесом у бордюр, а після цього – врізався у стовп лінії електропередач. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди один із пасажирів загинув у лікарні.

Так, Франківський районний суд м.Львова призначив фігуранту покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та водночас звільнив від відбування покарання на підставі с.75 КК України.

Прокуратура у Апеляційному суді оскаржила цей вирок та довела, що виправлення вказаної особи неможливе без ізоляції від суспільства. Суд погодився із доводами прокурора про те, що не було враховано ступеня тяжкості вчиненого, обставин інциденту, поведінки підозрюваного та інших чинників. Зокрема йдеться про те, що зловмисник не зізнавався, що саме він перебував за кермом, а надалі декілька років не відшкодовував завдану потерпілій шкоду.

Відтак, 30.10.2019, колишньому поліцейському призначили реальне покарання – 3 роки ув’язнення з дворічним позбавленням права керувати транспортними засобами.


Львовская прокуратура добилась справедливого приговора для правоохранителя, совершившего смертельное ДТП. Об этом сообщает пресс-служба прокуратуры Львовской области.

Речь идет о событии, которое произошло в ночь с 23 на 24 ноября 2010 года на ул.Научная во Львове. В ту ночь эксправоохранитель за рулем автомобиля Škoda Octavia, в которой находились еще два человека, проявил невнимательность к дорожной обстановке и въехал задним колесом в бордюр, а затем - врезался в столб линии электропередач. В результате дорожно-транспортного происшествия один из пассажиров погиб в больнице.

Так, Франковский районный суд г. назначил фигуранту наказание в виде 5 лет лишения свободы и одновременно освободил от отбывания наказания на основании с.75 УК Украины.

Прокуратура в Апелляционном суде обжаловала этот приговор и доказала, что исправление указанного лица невозможно без изоляции от общества. Суд согласился с доводами прокурора о том, что не было учтено степени тяжести содеянного, обстоятельств инцидента, поведения подозреваемого и других факторов. В частности речь идет о том, что злоумышленник не признавался, что именно он находился за рулем, а в дальнейшем несколько лет не возмещал причиненный потерпевшему вред.

Поэтому, 30.10.2019, бывшему полицейскому назначили реальное наказание - 3 года лишения свободы с двухлетним лишением права управлять транспортными средствами.