Дрогобыч, сова, обесточилаНа Львівщині сова знеструмила Гірнянський водозабор, через це мешканці Дрогобича залишилися без води. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

У неділю, 5 листопада, в першій половині дня дрогобичани, які отримують воду з Гірнянського водозабору, відчували незручності у наданні послуги. Вода з мережі надходила із зниженим тиском, а на верхніх поверхах багатоквартирних будинків її не було зовсім. Причиною дисбалансу стало знеструмлення водозабору. Ситуація виявилася нестандартною – систему енергоживлення з ладу вивела сова.

Птаха залетіла на трансформатор напругою 10/0,4 кВ, внаслідок чого виникло коротке замикання, що спричинило вимкнення повітряної лінії електропередач та пошкодження ізоляторів на ній. Це своєю чергою знеструмило всі насосні агрегати на водозаборі. Бригада електриків, що виїхала зранку у Гірне, дістала з трансформатора обвуглену сову і до 17.00 налагодила систему енергоживлення водозабору.

Зі слів головного енергетика підприємства Андрія Микитчина, такі випадки трапляються нечасто. Відбувається це переважно в холодну пору, коли птахи, шукаючи теплих місць, підлітають до трансформаторів.


На Львовщине сова обесточила Горнянский водозабор, оставив жителей Дрогобыча без воды. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета.

В воскресенье, 5 ноября, в первой половине дня дрогобычане, которые получают воду из Горнянского водозабора, испытывали неудобства в предоставлении услуги. Вода из сети поступала с пониженным давлением, а на верхних этажах многоквартирных домов ее не было вовсе. Причиной дисбаланса стало обесточивание водозабора. Ситуация оказалась нестандартной - систему энергопитания из строя вывела сова.

Птицы залетела на трансформатор напряжением 10/0,4 кВ, в результате чего произошло короткое замыкание, повлекшее отключение воздушной линии электропередач и повреждение изоляторов на ней. Это в свою очередь обесточило все насосные агрегаты на водозаборе. Бригада электриков, выехавшая утром в Горное, достала из трансформатора обугленную сову и до 17.00 наладила систему энергопитания водозабора.

По словам главного энергетика предприятия Андрея Микитчина, такие случаи встречаются редко. Происходит это в основном в холодное время, когда птицы, ища теплых мест, подлетают к трансформаторам.