байдарочные маршруты, Польша, ЕвросоюзНа Львівщині за транскордонним проектом "Єднає нас Буг" у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020 створять туристичні байдаркові маршрути. Євросоюз виділяє на проект більше 1 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. 

Проект "Єднає нас Буг" передбачає утворення двох транскордонних байдаркових туристичних маршрутів, які поєднають Україну, Польщу і Білорусь. Партнером з українського боку є Сокальська районна рада, а розмір гранту ЄС становить – 1 285 060,25 євро.

"Ми сприймаємо Буг як водний об’єкт, що поєднує Львівщину з Європою. Реалізація цього та ще 9 інших проектів, котрі реалізуватимуться на Львівщині, це наша можливість довести Євросоюзу, що ми можемо працювати за їхніми процедурами і правилами. Оскільки все одно у нас перспектива така, що Україна буде у складі ЄС", - зауважив очільник обласного парламенту Олександр Ганущин.

Наразі тривають роботи з впорядкування документації, відводиться земля для облаштування об’єктів інфраструктури: доїзди до річки Буг, велодоріжки, місця відпочинку тощо. У 2019 році проект планується завершити.

Нагадаємо, що "Єднає нас Буг" – один із 10 проектів-переможців конкурсу проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що реалізовуватимуться за кошти Європейського Союзу на території Львівської області у співпраці з партнерами з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі. Загалом за залучені в Львівщину понад 6,5 млн євро упродовж 2018-2020 років буде реалізовано інвестиційні заходи із збереження пам’яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти реалізують у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному природному парку. Варто зауважити, що кожен проект вимагає додаткових 10% співфінансування з джерел територій, на яких він реалізовується.

 

Евросоюз

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ІА "Status Quo" і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.


На Львовщине по трансграничному проекту "Объединяет нас Буг" в рамках Программы трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014 - 2020 создадут туристические байдарочные маршруты. Евросоюз выделяет на проект больше 1 млн евро. Об этом сообщает пресс-служба Львовского областного совета. 

Проект "Объединяет нас Буг" предусматривает образованиt двух трансграничных байдарочных туристических маршрутов, которые соединят Украину, Польшу и Беларусь. Партнером с украинской стороны является Сокальский районный совет, а размер гранта ЕС составляет - 1285 060,25 евро.

"Мы воспринимаем Буг как водный объект, сочетающий Львовскую с Европой. Реализация этого и еще 9 других проектов, которые будут реализовываться на Львовщине, это наша возможность доказать Евросоюзу, что мы можем работать по их процедурами и правилами. Поскольку все равно у нас перспектива такова, что Украина будет в составе ЕС ", - отметил глава областного парламента Александр Ганущин.

Сейчас продолжаются работы по подготовке документации, отводится земля для обустройства объектов инфраструктуры: дороги к реке Буг, велодорожки, места отдыха и тому подобное. В 2019 году проект планируется завершить.

Напомним, что "Объединяет нас Буг" - один из 10 проектов-победителей конкурса проектов Программы трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014 - 2020, которые будут реализовываться за средства Европейского Союза на территории Львовской области в сотрудничества с партнерами из приграничных регионов Польши и Беларуси. Всего за привлеченные в Львовскую более 6,5 млн евро в течение 2018-2020 годов будут реализованы инвестиционные мероприятия по сохранению памятников историко-культурного наследия в Подкамене, Уриче, Раве-Русской, Сколе; природоохранные проекты реализуют в Червонограде, Трускавце, Добромиле, Сокольском районе и Яворовском национальном природном парке. Стоит заметить, что каждый проект требует дополнительных 10% софинансирования из источников территорий, на которых он реализуется.

 

Евросоюз

Эта публикация была подготовлена в рамках проекта "Продвижение реформ в регионы" при содействии Европейского Союза. (http://ec.europa.eu/europeaid). Содержание этой публикации является исключительной ответственностью ИА "Status Quo" и никоим образом не отражает точку зрения Европейского Союза.