Евросоюз, трансграничное сотрудничество, проект, канализация, ЧервоноградЄвросоюз виділив майже 2,3 млн євро гранту на розвиток каналізаційної інфраструктури у місті Червоноград (Україна) та мерії Ксєжполь (Польща). Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради. 

На Львівщині реалізують транскордонний проект "Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури" у межах Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020. Партнером проекту з українського боку є Червоноградська міська рада, а розмір гранту ЄС становить – 2 267 732,65 євро.

За словами міського голови м. Червоноград Андрія Залівського, у межах проекту планується заміна усього обладнання, яке працює на лінії очистки стічних та каналізаційних вод.

"Основна мета – позбутися неприємного запаху", - наголосив він.

У свою чергу виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати-Україна" Галина Литвин зауважила, що зараз триває дуже скрупульозна паперова робота – усі українські партнери готують пакети документів для того, щоб підписати контракти з польською стороною, котра власне є розпорядником коштів ЄС на реалізацію програми, і отримати перші транші.

Нагадаємо, проект "Поліпшення системи транскордонного захисту навколишнього середовища в мерії Ксєжполь у Польщі та в м. Червоноград в Україні через розвиток каналізаційної інфраструктури" – один із 10 проектів-переможців конкурсу проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що реалізовуватимуться за кошти Європейського Союзу на території Львівської області у співпраці з партнерами з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі. Загалом за залучені в Львівщину понад 6,5 млн євро упродовж 2018-2020 років буде реалізовано інвестиційні заходи із збереження пам’яток історико-культурної спадщини у Підкамені, Уричі, Раві-Руській, Сколе; природоохоронні проекти реалізують у Червонограді, Східниці, Добромилі, Сокальському районі та Яворівському національному природному парку.

 

Евросоюз

Ця публікація була підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid). Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ІА "Status Quo" і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.


Евросоюз выделил почти 2,3 млн евро гранта на развитие канализационной инфраструктуры в городе Червоноград (Украина) и мэрии Ксежполь (Польша). Об этом сообщает пресс-служба Львовского областного совета. 

На Львовщине реализуют трансграничный проект "Улучшение системы трансграничного защиты окружающей среды в мэрии Ксежполь в Польше и в г. Червоноград в Украине путем развития канализационной инфраструктуры" в рамках Программы трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014 - 2020. Партнером проекта с украинской стороны является Червоноградская городской совет, а размер гранта ЕС составляет - 2267 732,65 евро.

По словам городского головы Червонограда Андрея Заливского, в рамках проекта планируется замена всего оборудования, которое работает на линии очистки сточных и канализационных вод.

"Основная цель - избавиться от неприятного запаха", - подчеркнул он.

В свою очередь исполнительный директор Ассоциации органов местного самоуправления "Еврорегион Карпаты-Украина" Галина Литвин заметила, что сейчас идет скрупулезная бумажная работа - все украинские партнеры готовят пакеты документов для того, чтобы подписать контракты с польской стороной, которая по сути является распорядителем средств ЕС на реализацию программы, и получить первые транши.

Напомним, проект "Улучшение системы трансграничной защиты окружающей среды в мэрии Ксежполь в Польше и в г. Червоноград в Украине путем развития канализационной инфраструктуры" - один из 10 проектов-победителей конкурса проектов Программы трансграничного сотрудничества Польша - Беларусь - Украина 2014 - 2020, которые будут реализовываться за средства Европейского Союза на территории Львовской области в сотрудничестве с партнерами из приграничных регионов Польши и Беларуси. Всего за привлеченные в Львовскую область более 6,5 млн евро в течение 2018-2020 годов будут реализованы инвестиционные мероприятия по сохранению памятников историко-культурного наследия в Подкамене, Уричи, Раве-Русской, Сколе; природоохранные проекты - в Червонограде, Трускавце, Добромиле, Сокальском районе и Яворовском национальном природном парке.

 

Евросоюз

Эта публикация была подготовлена в рамках проекта "Продвижение реформ в регионы" при содействии Европейского Союза. (http://ec.europa.eu/europeaid). Содержание этой публикации является исключительной ответственностью ИА "Status Quo" и никоим образом не отражает точку зрения Европейского Союза.