Гапчинская, суд, искХудожниця Євгенія Гапчинська відсудила у львівського підприємця 101,5 тис. грн. за торгівлю магнітиками з персонажами її картин.

У рішенні Галицького районного суду Львова зазначено, що в лютому 2016 року в сувенірному магазині продали п'ять таких магнітиків. Юристи художниці подали позов про порушення авторських прав, вимагаючи виплатити за кожне зображення по 10 мінімальних зарплат.

"Жодного дозволу на використання своїх творів відповідачу позивач не надавала, а тому дії підприємця є порушенням виключних майнових авторських прав позивача", - йдеться в рішенні Галицького райсуду.

Представники підприємця, який торгував сувенірами, не з'явилися на судове засідання. Суд задовольнив вимоги художниці, зобов'язавши власника сувенірного магазину виплатити 101,5 тис. гривень, - пише
zaxid.net.


Художница Евгения Гапчинская отсудила у львовского предпринимателя 101,5 тыс. грн. за торговлю магнитиками с персонажами ее картин.

В решении Галицкого районного суда Львова указано, что в феврале 2016 года в сувенирном магазине продали пять таких магнитиков. Юристы художницы подали иск о нарушении авторских прав, требуя выплатить за каждое изображение по 10 минимальных зарплат.

"Ни одного разрешения на использование своих произведений ответчику истец не оказывала, а потому действия предпринимателя являются нарушением исключительных имущественных авторских прав истца", - говорится в решении Галицкого райсуда.

Представители предпринимателя, который торговал сувенирами, не явились на судебное заседание. Суд удовлетворил требования художницы, обязав владельца сувенирного магазина выплатить 101,5 тыс. гривен, - пишет zaxid.net.