КП «Адміністративно-технічне управління» перевірило якість води у трьох великих басейнах Львова. Так, за словами начальника хімічної лабораторії установи Ігоря Гуменного, суттєвих відхилень від норм виявлено не було, а відтак вода там не становить загрози для відвідувачів.

«Завдяки управлінню спорту нам вдалось потрапити до цих басейнів. Також завдяки управлінню спорту ЛМР та представникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій була створена спеціальна комісія з перевірки води у басейнах. Зокрема, 3 вересня комісією було відібрано 8 проб води з басейнів у трьох установах: Навчально-спортивній базі літніх видів спорту (СКА), Палаці спорту «Динамо» і водному комплексі «Аквапарк «Пляж». По цих трьох басейнах вже є результати, і скоро будуть результати аналізу та оцінки води з басейну «Дельфін», що на вул. Трильовського, які здійснювались 6 вересня.

Результати аналізів показали незначні перевищення хлоридів в 1,1 рази у двох басейнах: СКА та у Аквапарку. Але такі показники є дуже малими і вони межують з нормами. Також знайшли незначне перевищення нітратів у 1,6 разів у басейні «Динамо». Втім, ці значення є дуже незначними, тому ми можемо врахувати їх навіть як можливу похибку, адже вони граничать із допустимою нормою. Там немає ніяких значних впливів, і вони не несуть загрози відвідувачам», - зазначив Ігор Гуменний.

Він додав, що незначні перевищення можуть бути зумовлені нечітким дотриманням контролю процесу дезінфекції води.

«Для всебічної та повної інформації і оцінки якості води, згідно з вимогами державних санітарних правил, необхідно провести повний комплекс мікробіологічних досліджень, якими займається акредитовані профільні структури Міністерства охорони здоров`я. Адже хімічна лабораторія КП «Адміністративно-технічне управління» акредитована на показники лише питної води. Наразі ж управління спорту ЛМР веде перемовини щодо майбутніх перевірок у інших басейнах», - акцентував посадовець.