троллейбус, строительство, дорога,кладбищеПо вул. Миколайчука до Голосківського кладовища прокладуть тролейбусну лінію. Про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Роботи з ремонту вул. Миколайчука — від вул. Пилипа Орлика до в'їзду на Голосківський цвинтар  розпочалися минулого тижня. У межах ремонтних робіт на вул. Миколайчука передбачена реконструкція усіх інженерних мереж, облаштування нового дорожнього покриття та прокладання тролейбусної лінії до кладовища.

Роботи виконує підрядна організація — ПрАТ "Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління № 1". Так, підрядник 27 липня приступив до облаштування будівельного майданчика, виконання підготовчих робіт для влаштування корита під дорожнє полотно та будівництва інженерних мереж. На час ремонтних робіт перекрито рух транспорту на вул. Миколайчука, на ділянці від вул. Миколайчука, 15а до вул. Миколайчука, 30.

"Загальна довжина дороги, яку буде облаштовано, — 1,6 км. По всій довжині дороги будуть прокладені інженерні комунікації — це дощова каналізація, водовідведення, водопровід. Проектом також передбачені хідники вздовж дороги, дві зупинки громадського транспорту, а вкінці розворотне кільце для тролейбуса, адже тут заплановано продовження тролейбусної лінії. Зокрема більше 20 млн грн від загальної вартості проекту передбачено на встановлення контактної мережі, тягових підстанцій для забезпечення курсування тролейбуса. Однак, оскільки ми плануємо придбати тролейбуси з автономним ходом, то можливо частину дороги, від теперішньої кінцевої зупинки і до кладовища, тролейбус курсуватиме на автономному ході. А за ці кошти облаштуємо парковку для машин, які приїжджатимуть на кладовище. Зокрема сьогодні я запропонував біля кладовища облаштувати зупинку для машин, якої немає в проекті", — розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань безпеки міста, в.о. заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства.

За його словами, загальна вартість робіт — 93 млн грн. Наразі на цей рік передбачено лише 10 млн грн. За ці кошти цьогоріч заплановано прокласти 400 м колектора і 240 м дороги накрити першим шаром асфальту. Завершення робіт заплановано в грудні 2020 року. Однак, якщо будуть сприятливі погодні умови і підрядник працюватимемо взимку, ремонт вул. Миколайчука зможуть закінчити швидше.


По ул. Миколайчука к Голосковскому кладбищу проложат троллейбусную линию. Об этом сообщили в пресс-службе Львовского городского совета.

Работы по ремонту ул. Миколайчука - от ул. Пилипа Орлика до въезда на Голосковское кладбище начались на прошлой неделе. В рамках ремонтных работ на ул. Миколайчука предусмотрена реконструкция всех инженерных сетей, обустройство нового дорожного покрытия и прокладка троллейбусной линии до кладбища.

Работы выполняет подрядная организация - ЗАО "Львовское специализированное строительно-монтажное управление № 1". Так, подрядчик 27 июля приступил к обустройству строительной площадки, выполнение подготовительных работ для устройства корыта под дорожное полотно и строительства инженерных сетей. На время ремонтных работ перекрыто движение транспорта на ул. Миколайчука - на участке от ул. Миколайчука, 15а до ул. Миколайчука, 30.

"Общая длина дороги, которая будет обустроена, - 1,6 км. По всей длине дороги будут проложены инженерные коммуникации - это дождевая канализация, водоотведение, водопровод. Проектом также предусмотрены тротуары вдоль дороги, две остановки общественного транспорта, а в конце разворотное кольцо для троллейбуса, ведь здесь запланировано продолжение троллейбусной линии. В частности больше 20 млн грн от общей стоимости проекта предусмотрено на установление контактной сети, тяговых подстанций для обеспечения следования троллейбуса. Однако, поскольку мы планируем приобрести троллейбусы с автономным ходом, то, возможно, часть дороги, от нынешней конечной остановки и до кладбища, троллейбус будет курсировать на автономном ходу. А за эти средства обустроим парковку для машин, которые будут приезжать на кладбище. В частности, сегодня я предложил возле кладбища обустроить остановку для машин, которой нет в проекте", - рассказал Сергей Бабак, заместитель городского головы Львова по вопросам безопасности города, и.о. заместителя городского головы по вопросам жилищно-коммунального хозяйства.

По его словам, общая стоимость работ - 93 млн грн. Сейчас на этот год предусмотрено лишь 10 млн грн. За эти средства в этом году запланировано проложить 400 м коллектора и 240 м дороги накрыть первым слоем асфальта. Завершение работ запланировано в декабре 2020 года. Однако, если будут благоприятные погодные условия и подрядчик будет работать зимой, ремонт ул. Миколайчука смогут закончить быстрее.