медалисты, Европейские игрыМісто виділить по 25 тисяч гривень кожному львів’янину-медалісту Європейських ігор у Мінську. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся із львів’янами-спортсменами, які здобули медалі на Європейських іграх у Мінську. Обговорили, зокрема, розвиток спорту в Україні та Львові, а також — можливості для покращення стану спортивної інфраструктури держави.

Як зазначив мер, до кінця року кожен зі спортсменів щомісяця отримуватиме від міської влади фінансову підтримку в розмірі 10 тис грн, на підготовку до Олімпійських та Паралімпійських Ігор 2020 у Токіо. Окрім того, за перемогу на Європейських іграх призери отримають додатково по 25 тисяч гривень.

Також під час спілкування з мером спортсмени розповіли, що в Азербайджані за золото держава виплачує спортсмену 75 тис. євро, а в Україні премія за золото становить 50 тис. грн. Відтак, міський голова запропонував зробити спільне звернення до Уряду та Президента України, щоб виправити таку несправедливість.

Довідка SQ. Українські спортсмени на ІІ Європейських іграх у Мінську (Білорусь) загалом завоювали 51 медаль, 8 із яких вибороли львів’яни. За інформацією управління молоді і спорту ЛМР, львівські спортсмени поповнили скарбничку збірної України 2 золотими, 3 срібними та 3 бронзовими нагородами. Серед них: Юлія Ткач (золото), Юлія Хавалджи (срібло), Оксана Лівач (срібло) та Алла Черкасова (бронза) — вільна боротьба, Павло Коростильов (бронза) — кульова стрільба, Станіслав Горуна (золото) і Галина Мельник (бронза) — карате, Олена Старікова (срібло) — велосипедний спорт/трек.


Город выделит по 25 000 гривен каждому львовянину-медалисту Европейских игр в Минске. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

Городской голова Львова Андрей Садовый встретился с львовянами-спортсменами, которые получили медали на Европейских играх в Минске. Обсудили, в частности, развитие спорта в Украине и Львове, а также - возможности для улучшения состояния спортивной инфраструктуры государства.

Как отметил мэр, до конца года каждый из спортсменов ежемесячно будет получать от городских властей финансовую поддержку в размере 10 тыс грн.. на подготовку к Олимпийским и Паралимпийским Игорь 2020 в Токио. Кроме того, за победу на Европейских играх призеры получат дополнительно по 25 000 гривен.

Также во время общения с мэром спортсмены рассказали, что в Азербайджане золота государство выплачивает спортсмену 75 тыс. евро, а в Украине премия за золото составляет 50 тыс. грн. Городской голова предложил сделать совместное обращение к Правительству и Президенту Украины, чтобы исправить такую ​​несправедливость.

Справка SQ. Украинские спортсмены на II Европейских играх в Минске (Беларусь) в целом завоевали 51 медаль, 8 из которых завоевали львовяне. По информации управления молодежи и спорта ЛГС, львовские спортсмены пополнили копилку сборной Украины 2 золотыми, 3 серебряными и 3 бронзовыми наградами. Среди них: Юлия Ткач (золото), Юлия Хавалджи (серебро), Оксана Ливач (серебро) и Алла Черкасова (бронза) - вольная борьба, Павел Коростылев (бронза) - стрельба, Станислав Горуна (золото) и Галина Мельник (бронза) - каратэ, Елена Старикова (серебро) - велосипедный спорт / трек.