ученый, наградаПодяку та сертифікат на 20 тис грн від міста Львова отримав юний вчений-львів'янин Дмитро Лопушанський. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З нагоди 763-річчя Львова 3 травня у міській Ратуші відбулось урочисте засідання, під час якого місто нагородило відзнаками, дипломами й подяками людей, які прислужились до розвитку та популяризації Львова.

За непересічні досягнення у навчанні та щиру жагу до саморозвитку, креативність і виняткове прагнення до реалізації нових проектів, подякою відзначений учень 11 класу Ліцею № 8 Львівської міської ради, переможець Міжнародної конференції молодих вчених ICYS-2019, яка проходила в місті Куала-Лумпур в Малайзії Дмитро Лопушанський. Окрім подяки, Дмитро також отримав сертифікат на 20 тис. грн.

На міжнародній конференції юних вчених, яка відбувалася у Куала-Лумпур в Малайзії, хлопець представляв проект — мультифункціональний прилад для незрячих, який виконує три функції — визначення кольору, рівня освітленості, а також перешкод. З цим проектом він здобув перше місце у секції "інженерія".

За словами Дмитра, в майбутньому він планує залишатися в Україні, вступити до вищого навчального закладу у Львові з напрямку комп’ютерних наук.


Благодарность и сертификат на 20 тыс грн от Львова получил юный ученый-львовянин Дмитрий Лопушанский. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

По случаю 763-летия Львова 3 мая в городской Ратуши состоялось торжественное заседание, во время которого город наградило отличиями, дипломами и благодарностями людей, которые послужили для развития и популяризации Львова.

За выдающиеся достижения в учебе и искреннюю жажду к саморазвитию, креативность и исключительное стремление к реализации новых проектов, благодарностью отмечен ученик 11 класса Лицея № 8 Львовского городского совета, победитель Международной конференции молодых ученых ICYS-2019, которая проходила в городе Куала-Лумпур в Малайзии Дмитрий Лопушанский. Кроме благодарности, Дмитрий также получил сертификат на 20 тыс. грн.

На международной конференции юных ученых, проходившей в Куала-Лумпур в Малайзии, парень представлял проект - мультифункциональный прибор для незрячих, который выполняет три функции - определение цвета, уровня освещенности, а также препятствий. С этим проектом он получил первое место в секции "инженерия".

По словам Дмитрия, в будущем он планирует оставаться на Украине, вступить в вуз во Львове по направлению компьютерных наук.