суд, сельский голова, растратаСуд визнав колишню сільського голову винною у розкраданні коштів та службовому підробленні, внаслідок чого територіальній громаді було завдано збитків на майже триста тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно з слідчими Миколаївського відділення поліції та за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури викрили 59-річну колишню сільську голову, яка затвердила фіктивні розрахунки між сільською радою та приватним підприємством щодо виготовлення технічної документації на земельну ділянку площею у 1,2 тисячі гектара.

Відповідно до укладеного договору, підприємство зобов’язувалось виготовити план, здійснити картографічну зйомку земельної ділянки, яка після процесу розпаювання призначалась для передачі людям у користування. Кошти за роботу в сумі 296 тисяч гривень сільська рада підприємству перерахувала, однак виготовлення відповідної технічної документації із землеустрою фірмою проведено не було. Таким чином були розтрачені кошти сільської ради на вказану суму. 

Посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.4 ст.191 (розкрадання у великих розмірах) та ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, а обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Районний суд визнав посадовця винною у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень та засудив до позбавлення волі на строк п’ять років (з іспитовим терміном два роки) із позбавленням права обіймати на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій строком на два роки.


Суд признал бывшую сельского голову виновным в хищении средств и служебном подлоге, в результате чего территориальной общине был нанесен ущерб почти триста тысяч гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Работники Управления защиты экономики во Львовской области совместно с следователями Николаевского отделения полиции и по процессуального руководства Золочевской местной прокуратуры разоблачили 59-летнюю бывшую сельскую голову, которая утвердила фиктивные расчеты между сельским советом и частным предприятием по изготовлению технической документации на земельный участок площадью 1,2 тысячи гектара.

Согласно заключенному договору, предприятие обязывалось изготовить план, осуществить картографическую съемку земельного участка, после процесса паи предназначалась для передачи людям в пользование. Средства за работу в сумме 296 000 гривен сельсовет предприятию перечислила, однако изготовление соответствующей технической документации по землеустройству фирмой проведено не было. Таким образом были растрачены средства сельского совета на указанную сумму.

Должностному сообщено о подозрении в совершении правонарушений, предусмотренных ч.4 ст.191 (хищение в крупных размерах) и ч.1 ст.366 (служебный подлог) Уголовного кодекса Украины, а обвинительный акт направлен на рассмотрение суда.

Районный суд признал чиновника виновным в совершении указанных уголовных правонарушений и приговорил к лишению свободы на срок пять лет (с испытательным сроком два года) с лишением права занимать на предприятиях, в учреждениях или организациях должности, связанные с выполнением организационно-распорядительных или административно-хозяйственных функций сроком на два года.