село, Борки, Борок, переименованиеУ Сокальському районі Львівщини перейменують село Бірки Тартаківської сільської ради. Відповідне рішення мають затвердити депутати Львівської облради на наступній сесії. Про це повідомляє krystynopil.info

Львівська облрада підтримала ініціативу Сокальської районної ради щодо перейменування села Бірки Тартаківської сільської ради Сокальського району Львівської області на село Борок та розробила проект рішення, який обласні депутати мають ще затвердити на наступній сесії. Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому для розгляду на сесії Львівської обласної ради.

Зокрема, як йдеться у документі, історична назва села є Борок, його перейменували на Бірки указом Української РСР від 12 березня 1981 року.

Відтак, у разі прийцняття цього рішення на сесії, обласна рада має звернутися з поданням до Верховної Ради України щодо перейменування села Бірки на село Борок та внесення відповідних змін до реєстру Верховної Ради України про адміністративно-територіальний устрій України.

Контроль за виконанням рішення депутати планують покласти на голову  постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Володимира Сагана.


В Сокальском районе Львовщины переименуют село Борки Тартаковского сельского совета. Соответствующее решение должны утвердить депутаты Львовского облсовета на следующей сессии. Об этом сообщает krystynopil.info

Львовский облсовет поддержал инициативу Сокальского районного совета о переименовании села Борки Тартаковского сельского совета Сокальского района Львовской области на село Борок и разработала проект решения, который областные депутаты еще утвердить на следующей сессии. Об этом говорится в проекте решения, подготовленном для рассмотрения на сессии Львовского областного совета.

В частности, как говорится в документе, историческое название села есть Борок, его переименовали в Борки указом Украинской ССР от 12 марта 1981 года.

Следовательно, в случае прийцняття этого решения на сессии, областной совет обратиться с представлением в Верховную Раду Украины о переименовании села Борки на село Борок и внесения соответствующих изменений в реестр Верховной Рады Украины об административно-территориальном устройстве Украины.

Контроль за выполнением решения депутаты планируют возложить на председателя постоянной комиссии по вопросам дорожного хозяйства, инфраструктуры, регулирования земельных отношений, административно-территориального устройства, планировки территории и архитектуры Владимира Сагана