иностранцы, мошенники, долларыПоліцейські викрили подружжя іноземців, причетне до шахрайств та крадіжки у мешканців Львівщини. Встановлено, що зловмисники ошукали літніх людей на суму понад 165 тисяч гривень. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Оперативники управління карного розшуку Головного управління Нацполіції у Львівській області спільно з працівниками Жовківського відділення поліції викрили 65-річного іноземця та його 67-річну дружину, причетних до скоєння шахрайств та крадіжки на Львівщині.

"Встановлено, що зловмисники причетні до п’яти фактів шахрайств та крадіжки. Вони щомісяця приїжджали в Україну на різних автомобілях. Побачивши старших людей, зупинялися і розповідали їм про свого родича, який нібито потрапив у ДТП і пояснювали, що їм потрібні гроші на його лікування. Тому просили поміняти їм долари на гривні. Як з’ясувалося, купюри, які вони давали людям, були сувенірними", - розповів полковник поліції Тарас Сабанюк, заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, зловмисники причетні до шахрайств та крадіжки, скоєних у Львові, Трускавці, а також у Самбірському і Жовківському районах. Сума, якою вони заволоділи, - щонайменше 165 тисяч гривень.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 (крадіжка) та ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Триває досудове розслідування, проводиться перевірка щодо  причетності зловмисників до скоєння інших кримінальних правопорушень.


Полицейские разоблачили супругов иностранцев, имевших отношение к мошенничеств и краже у жителей Львивщини. Установлено, что злоумышленники обманули пожилых людей на сумму более 165 000 гривен. Об этом сообщает отдел коммуникации полиции Львовской области.

Оперативники управления уголовного розыска Главного управления Нацполиции во Львовской области совместно с работниками Жовковского отделения полиции разоблачили 65-летнего иностранца и его 67-летнюю жену, причастных к совершению мошенничества и кражи на Львовщине.

"Установлено, что злоумышленники причастны к пяти фактам мошенничеств и краже. Они ежемесячно приезжали в Украину на разных автомобилях. Увидев пожилых людей, останавливались и рассказывали им о своем родственника, который якобы попал в ДТП, и объясняли, что им нужны деньги на его лечение. Поэтому просили поменять им доллары на гривны. Как выяснилось, купюры, которые они давали людям, были сувенирными", - рассказал заместитель начальника Главного управления Национальной полиции во Львовской области Тарас Сабанюк.

Как установили правоохранители, злоумышленники причастны к мошенничествам и краже, совершенных во Львове, Трускавце, а также в Самборском и Жовковском районах. Сумма, которой они завладели, - по меньшей мере 165 000 гривен.

По этим фактам возбуждены уголовные производства по ч.2 ст.185 (кража) и ч.1 ст.190 (мошенничество) Уголовного кодекса Украины. Максимальное наказание, предусмотренное санкциями статей, - лишение свободы на срок до пяти лет.

Продолжается досудебное расследование, проводится проверка причастности злоумышленников к совершению других уголовных преступлений.