З огляду на рекордну кількість снігових опадів, яка випала за останню добу у місті, з 15.00 год прибирати вулиці, хідники і площі міста вийшли працівники Львівської ратуші, районних адміністрацій та комунальних служб. Як наголосив мер Львова Андрій Садовий, жодна снігоприбиральна техніка не зможе впоратися з такою кількістю снігу, тому єдиний варіант, аби місто було чистим і безпечним, — щоб усі виходили і долучались до прибирання.

«Цього тижня буде дуже багато опадів снігу. Жодна снігоприбиральна техніка не зможе з цим впоратися. Тому єдиний варіант — щоб ми всі виходили і прибирали. Тож сьогодні із 15.00 год всіх працівників Ратуші та районних адміністрацій ми скеровуємо по місту Львову прибирати. Сьогодні на апаратній нараді ми прийняли таке рішення і я дав команду до виконання. Це треба буде робити і завтра, і післязавтра. Бо закупити 300 одиниць техніки на один тиждень — це нераціонально. Нагадаю, що декілька років тому, коли були сильні снігопади, ми вже виходили прибирати.

У нас за останню добу випало 35 см снігу, і так виглядає, що наступні 10 днів його буде дуже багато, і нема у природі стільки техніки, яка могла би одночасно все це прибрати. Тому кожен, хто де живе і працює, власники магазинів, кафе, готелів повинні виходити і наводити порядок. Це об'єднає нас усіх. У багатьох країнах світу у такий час просто оголошують надзвичайну ситуацію, а ми — працюємо.

Всі магістральні і міжквартальні дороги розчищені і посипані. Звичайно, є проблеми біля житлових будинків, але там мешканці зараз виходять і починають прибирати. Всі хідники в місті, дороги ми посипаємо піскосумішшю, а каву використовуємо тільки для парків та скверів. Це гарне добриво для росту трави і рослин. Головне — робити, не сидіти і говорити, як все погано, а змінювати життя у своєму місті і своїй країні", — розповів мер Львова Андрій Садовий.

Для якісної організації роботи, управління та департаменти мерії розділені за напрямками. Так, площу Соборну та площу перед храмом св. Андрія прибирає департамент «Адміністрація міського голови».

[фото: Роман Балук]
фото: Роман БалукЗавантажити фото

«Зранку, коли ми їхали на роботу, заступник міського голови Львова Андрій Москаленко сказав: „Євгене, треба показувати приклад — брати шуфлі в руки і самому відгортати сніг від своїх помешкань“. Ми так і зробили. Наша майстрова з ЖЕКу нас скерувала на одну з прилеглих вулиць центральної площі, — наголосив директор департаменту „Адміністрація міського голови“ Євген Бойко. — Сьогодні, в час аномальних погодних умов, треба показувати приклад і прибирати на своїх вулицях. За останню добу випало більше 35 см снігу, комунальні служби самі не можуть впоратися з цими обов’язками, тож їм потрібно допомогти. Сподіваюся, що ця ініціатива буде із підхоплена львів'янами і кожен, у міру можливості, прибиратиме біля своїх помешкань».

«Маємо рекордну кількість опадів, тому залучені всі служби, і потрібно, щоб всі допомагали. Також дякуємо всім, хто працює біля установ, кафе, закладів, інституцій», — зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.