петиция, сжигание листваРозробити дорожню карту боротьби з паліями сухої рослинності просять у петиції, що зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій.

Автор петиції Ярина Поніжай зазначає, що восени в місті активізується діяльність сезонних "паліїв" – траву та опале листя вони утилізовують у вогнищах неподалік житлових будинків. При спалюванні листя в атмосферне повітря виділяються шкідливі речовини, такі як пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і ряд канцерогенних сполук, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань.

"Разом з листям горить сміття, що суттєво посилює забруднення атмосфери і при спалюванні в повітря надходить до 70 різних хімічних сполук, які осідають на легенях наших рідних, близьких, а найголовніше – дітей", - наголошується у петиції.

Автор петиції вимагає від керівництва міста не дистанційовуватись від цієї проблеми, а почати наводити лад з паліями. Зокрема - напрацювати дорожню карту щодо вирішення даної проблеми, розпочати просвітницьку кампанію, одночасно показуючи альтернативні способи утилізації листя та трави, проводити щоденну перевірку територій, створити номер гарячої лінії для можливості повідомлення про місця спалювання та запровадити систему штрафних санкцій для порушників.

YesКоментар редакційного кота Статуса:
За кордоном, у багатьох країнах, за допомогою опалого листя опалюють приміщення. Це або так зване компостне опалення, або звичайне - через спалювання на спеціальному "листєспалювальному" екологічному заводі. Й збирають його – теж цивілізовано. Наприклад, в Америці – за допомогою газонокосарок чи воздуходувок, як на фото..

d9d7f608c94548d805bebee3da468dfe.jpg

Разработать дорожную карту борьбы с поджигателями сухой растительности просят в петиции, которая зарегистрирована в Единой системе местных петицей

Автор петиции Ярина Понижай отмечает, что осенью в городе активизируется деятельность сезонных "поджигателей" - траву и опавшие листья они утилизируют в кострах неподалеку жилых домов. При сжигании листьев в атмосферу выделяются вредные вещества, такие как пыль, окиси азота, угарный газ, тяжелые металлы и ряд канцерогенных соединений, которые вызывают заболевания дыхательных путей, снижают иммунитет человека, усиливают отрицательное течение хронических заболеваний.

"Вместе с листьями горит мусор, что существенно усиливает загрязнение атмосферы и при сжигании в воздух поступает до 70 различных химических соединений, которые оседают на легких наших родных, близких, а главное - детей", - отмечается в петиции.

Автор петиции требует от руководства города не дистанцийовуватись от этой проблемы, а начать наводить порядок с поджигателями. В частности - разработать дорожную карту по решению данной проблемы, начать просветительскую кампанию, одновременно показывая альтернативные способы утилизации листьев и травы, проводить ежедневную проверку территорий, создать номер горячей линии для возможности сообщения о местах сжигания и ввести систему штрафных санкций для нарушителей.