Дрогобыч, дом, рухнулЗа попереднім висновком експерта Богдана Демчини, команда якого проводить експертизу щодо придатності до подальшої експлуатації будинку на вул. М.Грушевського, 101/1, будівля знаходиться в аварійному стані та підлягає демонтажу. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради. 

"Стан будівлі не відповідає вимогам будівництва та діючим нормативним документам, що свідчить про недоцільність її реконструкції", — йдеться у попередніх експертних висновках.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма з метою відшкодування суми втрат та забезпечення житлом постраждалих мешканців звернувся до голови ЛОДА та до прем’єр-міністра України про виділення коштів для компенсації та придбання житла постраждалим власникам квартир будинку 101/1 на вул. Грушевського.

Загальна сума коштів, необхідна для відшкодування, становить 44 593 600 грн з розрахунку 16 тис. грн. за один квадратний метр. До числа отримання компенсації на придбання квартир входить 64 помешкання: 59 житлових та 5 нежитлових приміщень. Окрім цього, у міськраді відстоюють позицію надання додаткової матеріальної допомоги постраждалим у розмірі 2 400 000 грн.

На сьогодні всі необхідні документи на отримання коштів передані до трьох міністерств та Державної служби надзвичайних: Міністерство розвитку громад та територій України; Міністерство фінансів України; Міністерство соціальної політики України; Державна служба України з питань надзвичайних ситуацій. Остаточне рішення прийме Кабінет Міністрів України.


По предварительному заключению эксперта Богдана Демчин, команда которого проводит экспертизу по пригодности к дальнейшей эксплуатации дома на ул. Грушевского, 101/1, здание находится в аварийном состоянии и подлежит демонтажу. Об этом сообщает пресс-служба Дрогобычского городского совета. 

"Состояние здания не соответствует требованиям строительства и действующим нормативным документам, что свидетельствует о нецелесообразности ее реконструкции", - говорится в предыдущих экспертных выводах.

Мэр Дрогобыча Тарас Кучма с целью возмещения суммы потерь и обеспечения жильем пострадавших жителей обратился к председателю ЛОГА и к премьер-министру Украины о выделении средств для компенсации и приобретения жилья пострадавшим владельцам квартир дома 101/1 по ул. Грушевского.

Общая сумма средств, необходимая для возмещения, составляет 44593600 грн из расчета 16 тыс. грн. за один квадратный метр. В число получения компенсации на приобретение квартир входит 64 квартиры: 59 жилых и 5 нежилых помещений. Кроме этого, в горсовете отстаивают позицию предоставления дополнительной материальной помощи пострадавшим в размере 2400000 грн.

На сегодня все необходимые документы на получение средств переданы в три министерства и Государственную службу по чрезвычайным ситуаціям: Министерство развития общин и территорий Украины; Министерство финансов Украины; Министерство социальной политики Украины; Государственная служба Украины по вопросам чрезвычайных ситуаций. Окончательное решение примет Кабинет Министров Украины.