Школьники, водка, уроки, отравление, дети​На Львівщині школярі напилися горілки між уроками і потруїлися. 30 вересня під час навчального процесу троє десятикласників та один дев'ятикласник однієї із шкіл Сколівського району на Львівщині отруїлися горілкою, яку придбали у продуктовому магазині неподалік від школи.

Про це сьогодні повідомила прокуратура Львівської області.

Спиртний напій вони розпили на спортивному майданчику біля навчального закладу під час перерви. Лише через дві години, під час уроку, коли дітям стало зле, класний керівник викликала їм швидку медичну допомогу, яка відвезла їх до Сколівської лікарні.

"До того часу жоден вчитель не звернув увагу на те, що діти перебувають в стані сильного алкогольного сп'яніння та потребують допомоги медиків", - наголосили у прокуратурі.

Через подію поліції доручили встановити суб'єкт господарювання, де незаконно продали алкоголь дітям. На підприємця складено адміністративний протокол, його хочуть позбавити ліцензії на продаж алкоголю.

Крім цього, прокуратура наполягла на притягненні батьків цих учнів до адміністративної відповідальності за неналежне їх виховання. Порушено питання притягнення до дисциплінарної відповідальності вчителів, які в той момент були відповідальними за дітей.


На Львовщине школьники напились водки между уроками и отравились. 30 сентября во время учебного процесса трое десятиклассников и один девятиклассник одной из школ Сколевского района на Львовщине отравились водкой, которую приобрели в продуктовом магазине неподалеку от школы.

Об этом сегодня, 6 октября, сообщила прокуратура Львовской области.

Спиртной напиток они распили на спортивной площадке возле учебного заведения во время перерыва. Только через два часа, во время урока, когда детям стало плохо, классный руководитель вызвала им скорую помощь, которая отвезла их в Сколивскую больницу.

"До тех пор ни один учитель не обратил внимания на то, что дети находятся в состоянии сильного алкогольного опьянения и нуждаются в помощи медиков", - отметили в прокуратуре.

Из-за происшествия полиции поручили установить субъект хозяйствования, где незаконно продали алкоголь детям. На предпринимателя составлен административный протокол, его хотят лишить лицензии на продажу алкоголя.

Кроме этого, прокуратура настояла на привлечении родителей этих учащихся к административной ответственности за ненадлежащее их воспитание. Поднят вопрос привлечения к дисциплинарной ответственности учителей, которые в тот момент были ответственными за детей.