Мер Львова Андрій Садовий перебуває у Вроцлаві з робочим візитом. Тут він зустрівся з президентом міста Яцеком Сутриком, а також засновниками Українського центру культури та розвитку CUKR. Домовились, зокрема, про розширення напрямів співпраці та посилення обміну досвідом між містами.

Про це міський голова розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні у Вроцлаві та його агломерації мешкає 1 мільйон людей, понад 100 тисяч із них – українці. Це одна з найбільших наших громад за межами України. Вроцлав вже давно є містом-партнером Львова, а його президент Яцек Сутрик – нашим добрим другом. Мав розмову з ним щодо посилення співпраці та обміну досвідом. Нам є чого повчитись одні в одних», – написав мер міста.

Андрій Садовий згадав про нещодавню смерть 25-річного українського заробітчанина Дмитра Никифоренка у Вроцлаві. За його словами, очільник міста підтвердив свою позицію щодо справедливого розслідування справи і покарання винних.

«12 вересня у Вроцлаві відбудеться ще одна акція протесту проти насильства, яку організовує українська спільнота. Президент міста підтримує українську громаду у вимогах щодо справедливого розслідування», – зазначив міський голова.

Відбулася також зустріч-знайомство мера із засновниками та керівника CUKR – Український центр культури та розвитку у Вроцлаві. «Зважаючи на кількість українців, які тут мешкають, ця організація фактично виконує роботу генерального консульства. Люди приходять сюди, щоб отримати допомогу під час виготовлення документів, пошуку роботи, вивчення мови і просто за необхідності поговорити й почути українську. Центр гуртує навколо себе спільноту людей, які ідентифікують себе як українці і зберігають тут нашу культуру. Якщо хтось мешкає у Вроцлаві і ще не знає про них, то дуже рекомендую підписатись на їхню сторінку у ФБ», – зауважив Андрій Садовий.

Нагадаємо, Вроцлав є містом-партнером Львова. Яцек Сутрик обійняв посаду президента міста 19 листопада 2018 року, а вже 1 грудня здійснив перший офіційний візит до Львова.