военнослужащий, изнасилованиеВійськовослужбовця 24 бригади, якого підозрюють у зґвалтуванні дівчини у Яворові неприродним способом, відправили під домашній арешт. Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень, інформує Громадський контроль Яворівщини. 

Нагадаємо, учасника зони ООС, що проходить військову службу за контрактом у військовій частині А0998 (24 бригада ім.короля Данила) та фактично проживає на території даної частини підозрюють у задоволенні статевої пристрасті неприроднім способом.

Як зазначається в ухвалі суду, 29 серпня 2018 року, близько 23.00, Тарас Д., перебуваючи в стані алкогольного спяніння, знаходячись на вулиці Маковея біля піцерії "Контрабас", що в м. Яворові побачив дівчину, яка прямувала додому. Він прослідкував за нею та приблизно о 23.15, знаходячись неподалік вулиці Велике Передмістя, що в м. Яворові, скориставшись відсутністю сторонніх осіб та вуличного освітлення, наздогнав та, погрожуючи вбивством, тримаючи її руки та закриваючи рот, задовольнив свою статеву пристрасть неприродним способом.

Слідчим Яворівського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області за погодженням з прокурором військової прокуратури Львівського гарнізону, Тарасу Д. повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 153 КК України. Враховуючи, що підозрюваний після скоєння даного кримінального правопорушення намагався втекти з місця події та переховуватися від правоохоронних органів, однак був затриманий, прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотали перед судом про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном на 60 календарних днів.

Підозрюваний у судовому засіданні пояснив, що шкодує про вчинене, вину визнає повністю, проситиме вибачення у потерпілої.

Суддя вирішила застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Цілодобово не відлучатись з місця проходження військової служби з території військової частини А0998 за адресою: Львівська область м. Яворів, вул. І.Хрестителя, 2 без дозволу слідчого, прокурора та суду. Строк дії ухвали 2 місяці з моменту винесення, тобто до 30 жовтня 2018 року.


Военнослужащего 24 бригады, которого подозревают в изнасиловании девушки в Яворове неестественным способом, отправили под домашний арест. Об этом говорится в Едином реестре судебных решений, информирует Общественный контроль Яворивщины. 

Напомним, участника зоны ООС, проходящего военную службу по контракту в воинской части А0998 (24 бригада им.короля Даниила) и фактически проживающего на территории данной части подозревают в удовлетворении половой страсти неестественным способом.

Как отмечается в постановлении суда, 29 августа 2018 года, около 23.00, Тарас Д., находясь в состоянии алкогольного опьянения, на улице Маковея у пиццерии "Контрабас", что в г. Яворове увидел девушку, которая направлялась домой. Он проследил за ней и примерно в 23.15, находясь неподалеку от улицы Большой Пригород, что в г. Яворове, воспользовавшись отсутствием посторонних лиц и уличного освещения, догнал и, угрожая убийством, держа ее руки и закрывая рот, удовлетворил свою половую страсть неестественным способом.

Следователем Яворовского отдела полиции ГУ Национальной полиции во Львовской области по согласованию с прокурором военной прокуратуры Львовского гарнизона, Тарасу Д. сообщено о подозрении в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 153 УК Украины. Учитывая, что подозреваемый после совершения данного уголовного преступления пытался скрыться с места происшествия и скрываться от правоохранительных органов, однако был задержан, прокурор и следователь ходатайствовали перед судом о мере пресечения в виде содержания под стражей сроком на 60 календарных дней.

Подозреваемый в судебном заседании пояснил, что сожалеет о содеянном, вину признает полностью, просить прощения у потерпевшей.

Судья решила применить в отношении подозреваемого меру пресечения в виде круглосуточного домашнего ареста. Сутками не отлучаться с места прохождения военной службы по территории военной части А0998 по адресу: Львовская область г. Яворов, ул. И. Крестителя, 2 без разрешения следователя, прокурора и суда. Срок действия постановления 2 месяца с момента вынесения, то есть до 30 октября 2018 года.