29 серпня під Червоноградською міською радою затримали заступника міського голови за підозрою у хабарі. Про це повідомляє "Ехо Червонограда". 

Просто на сходах адмінбудівлі обласними правоохоронцями був затриманий заступник міського голови Віталій Гаманюк. Нібито "попався" на хабарі.

Проте, як згодом з'ясувалося, грошей у нього не знайшли. Суму у 6 тисяч гривень вилучили у співрозмовника Віталія Володимировича. На купюрах відбитків пальців чиновника нема.

Факти підкупу шукали і в кабінеті, і вдома у заступника, прокоментував під час засідання виконавчого комітету 30 серпня міський голова Андрій Залівський. Наразі деталі — таємниця слідства.

Чоловік, який був затриманий разом з Віталієм Гаманюком, як стало відомо з власних джерел, пояснює — кошти було передано його громадській організації як благодійний внесок. Наміру бути посередником у дачі хабаря посадовій особі він не мав.

Наразі з Єдиного державного реєстру судових рішень відомо, що провадження щодо посадовця відкрите від 7 серпня за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Відповідно, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна, без альтернативи призначення іншого покарання. Наразі ухвалою Галицького районного суду м. Львів заступника міського голови відсторонили від посади строком на 2 місяці включно.

Крім того, суд ухвалив застосувати щодо Віталія Гаманюка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Строк дії ухвали шістдесят днів, тобто до 29 жовтня 2018 року включно. Судом призначений розмір застави, достатньої для забезпечення виконання обов'язків підозрюваним, у розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 140 960 гривень на депозитний рахунок суду.

50563e1ddbafa3648c2d9a132fc762b0.jpg


29 августа под Червонограским городским советом задержали заместителя городского головы по подозрению во взятке. Об этом сообщает "Эхо Червонограда". 

Просто на лестнице админздания областными правоохранителями был задержан заместитель городского головы Виталий Гаманюк. Якобы "попался" на взятке.

Однако, как выяснилось, денег у него не нашли. Сумму в 6000 гривен изъяли у собеседника Виталия Владимировича. На купюрах отпечатков пальцев чиновника нет.

Факты подкупа искали и в кабинете, и дома у заместителя, прокомментировал во время заседания исполнительного комитета 30 августа городской голова Андрей Заливський. Сейчас детали - тайна следствия.

Человек, который был задержан вместе с Виталием Гаманюком, как стало известно из собственных источников, объясняет - средства были переданы его общественной организации как благотворительный взнос. Намерения быть посредником в даче взятки должностному лицу он не имел.

Сейчас из Единого государственного реестра судебных решений известно, что производство в отношении чиновника открыто 7 августа по признакам уголовного преступления, предусмотренного ч. 3 ст. 368 УК Украины. Соответственно, ему грозит наказание в виде лишения свободы на срок до 10 лет с конфискацией имущества, без альтернативы назначения иного наказания. Сейчас постановлением Галицкого районного суда г. Львов заместителя городского головы отстранили от должности сроком на 2 месяца включительно.

Кроме того, суд постановил применить к Виталию Гаманюку меру пресечения в виде содержания под стражей. Срок действия постановления шестьдесят дней, то есть до 29 октября 2018 включительно. Судом назначен размер залога, достаточного для обеспечения выполнения обязанностей подозреваемым в размере 80 прожиточных минимумов для трудоспособных лиц, составляет 140 960 гривен на депозитный счет суда.