У четвер та п’ятницю, 10-11 червня, у Львові триватиме VIII Всеукраїнський форум місцевого самоврядування. Подія об'єднає понад 300 міських голів та представників місцевого самоврядування зі всіх областей України. Як зазначають у КУ Інститут міста, гостями та учасниками заходу також стануть представники Міністерства розвитку громад та територій, депутати Верховної Ради України, представники міжнародних організацій, дипломатичних установ та громадського сектору.«Завданням форуму є створення експертних та політичних дискусій, круглих столів та інших форм інтерактивних дискусій, спрямованих на обговорення досягнень та пошук компромісних рішень щодо реформування місцевого самоврядування в Україні», - зазначають в Інституті міста.

Через карантинні обмеження організатори події передбачили два формати проведення: запрошені спікери та учасники обговорень будуть присутні у Львові наживо та зможуть відповідати на запитання учасників, які доєднаються до онлайн-трансляції форуму через YouTube-канал та Facebook-сторінку події Інституту міста. Загалом на захід зареєструвалося близько 1150 учасників.

Темами панельних дискусій будуть:

Вимірювання ефективності місцевого самоврядування за підтримки програми USAID (Децентралізація приносить кращі результати та ефективність) DOBRE.
«Інтегрований розвиток міст 2.0» від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ GmbH.
«Розвиток місцевого самоврядування в Україні та завершення реформи. Успіх чи поразка?» Підведення підсумків децентралізації, обговорення успіхів реформи місцевого самоврядування, конституційні аспекти місцевого самоврядування.
Реформа врядування та фінанси органів місцевого самоврядування.
Шляхи законодавчого забезпечення утворення міських агломерацій. Засідання круглого столу Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
Реформування державної архітектурно-будівельної інспекції та інших питань містобудування.

Також у п’ятницю, 11 червня, відбудеться прес-брифінг. Обов’язкова акредитація для журналістів за посиланням: https://forms.gle/JKMSV5XnQSXhvjHX7.

Контактна особа: керівниця програми комунікації КУ Інститут міста Дарина Мендела, тел.: (066) 101-65-50, ел. пошта: darynamendela@city-institute.org.

Нагадаємо, організаторами заходу та партнерами є: Львівська міська рада, Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ Ukraine GmbH, Integrated Urban Development in Ukraine, Антикорупційна ініціатива ЄС, Програма DOBRE, Hanns Seidel Stiftung Ukraine, Офіс Ради Європи в Україні - Київ, Рада Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні», Асоціація міст України, ПУЛЬС Децентралізаційний марафон, Transparency International Ukraine, Transparent cities/Прозорі міста, ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – Україна».