У Львові оголошено Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію щодо образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд державної установи «Львівська установа виконання покарань №19» на 1000 місць на вул. Збиральній.

 

Територія, призначена для будівництва, знаходиться у периферійній зоні міста, проте вона має сформований містобудівний контекст. Метою конкурсу є розроблення проектної пропозиції образного вирішення комплексу, що гармонійно розташується в існуючому середовищі та відповідатиме сучасним тенденціям архітектури пенітенціарних закладів. 

На території СІЗО, окрім корпусів для ув'язнених, передбачаються медичний блок, спортивний зал, їдальня та окремі прогулянкові зони для чоловіків, майданчики для занять спортом тощо. Проектоване середовище повинне сприяти реабілітації ув’язнених, із метою недопущення повторного вчинення злочинів», - інформують в управлінні архітектури та урбаністики.

Основними концептуальними завданнями конкурсу є:

  • розробити пропозицію образного вирішення комплексу будинків, будівель та споруд, що гармонійно розташується в існуючому середовищі та відповідатиме сучасним тенденціям архітектури пенітенціарних закладів;
  • запроектувати середовище, що сприятиме реабілітації ув’язнених, з метою недопущення повторного вчинення злочинів;
  • створити об’єкт, що задаватиме нові європейські стандарти для закладів відбування покарань в Україні. 

«Проектований об'єкт повинен стати взірцем закладів пенітенціарної служби та задавати нові європейські стандарти для закладів відбування покарань в Україні. До участі в конкурсі запрошуються вітчизняні сертифіковані архітектори та архітекторки з досвідом проектування подібних об'єктів громадських об'єктів. Призовий фонд конкурсу становить 180 тис. грн, а проектна пропозиція, що переможе у конкурсі, стане основою для розроблення проекту комплексу СІЗО», - додають в управлінні.