шум, штрафВ ніч на понеділок, 7 травня, патрульних 24 рази викликали на порушення тиші. Про це повідомляє прес-служба Патрульної поліції Львівської області.

Протягом цієї ночі мешканці Львова здійснили 24 дзвінки на телефон 102, у зв’язку з порушенням тиші сусідами. Переважно порушення відбувалися у спальних районах міста. Патрульні прибували на місця, відбирали пояснення у заявників та йшли спілкуватися з правопорушниками.

У більшості випадках люди погоджувалися припинити шум. Проте так буває не завжди. Часто громадяни, які винаймають квартиру, не відчиняють дверей інспекторам, і тоді офіцери встановлюють власника оселі та викликають його на місце. Інколи громадяни не розуміють те, що їм намагаються донести патрульні, та агресивно себе поводять, мовляв: "моя хата – роблю що хочу". Таких порушників інспектори доставляють у відділ поліції для встановлення особи та подальшого оформлення адміністративних матеріалів.

Відповідно до закону, в житлових будинках в будні з 22:00 до 8:00 заборонено голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, а з 21:00 до 08:00 забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом. У святкові та вихідні дні такі роботи проводити взагалі не можна.

Нагадуємо, що кодексом про адміністративні правопорушення в Україні (стаття 182), передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог законодавства щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, у вигляді попередження, як мінімум, та штрафу — від 5 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А якщо порушник повторно, протягом року, здійснить таке ж порушення, то штраф буде значно більшим — від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів порушення тиші.

"Якщо вам не вдалося мирним шляхом захиститись від сусідського шуму – сміливо викликайте працівника поліції, який зафіксує факт такого порушення та складе адмінматеріали, які будуть правовою підставою до подальшого покарання порушника тиші", - зазначають правоохоронці.


В ночь на понедельник, 7 мая, патрульных 24 раза вызывали на нарушение тишины. Об этом сообщает пресс-служба патрульной полиции Львовской области.

В течение этой ночью жители Львова совершили 24 звонки на телефон 102, в связи с нарушением тишины соседями. Преимущественно нарушения происходили в спальных районах города. Патрульные прибывали на места, отбирали объяснения у заявителей и шли общаться с правонарушителями.

В большинстве случаев люди соглашались прекратить шум. Однако так бывает не всегда. Часто граждане, снимают квартиру, не открывают двери инспекторам, и тогда офицеры устанавливают владельца дома и вызывают его на место. Иногда граждане не понимают, что им пытаются донести патрульные, и агрессивно себя ведут, мол: «моя хата - делаю что хочу". Таких нарушителей инспекторы доставляют в отдел полиции для установления личности и дальнейшего оформления административных материалов.

Согласно закону, в жилых домах в будни с 22:00 до 8:00 запрещено громко петь и кричать, пользоваться звуковоспроизводящей аппаратурой и другими источниками бытового шума, а с 21:00 до 08:00 запрещается проводить ремонтные работы, сопровождающиеся шумом. В праздничные и выходные дни такие работы проводить вообще нельзя.

Напоминаем, что кодексом об административных правонарушениях в Украине (статья 182), предусмотрена административная ответственность за нарушение требований законодательства по защите населения от вредного влияния шума, в виде предупреждения, как минимум, и штрафа - от 5 до 15 необлагаемых минимумов доходов граждан. А если нарушитель повторно в течение года, осуществит такое же нарушение, то штраф будет значительно больше - от 15 до 30 необлагаемых минимумов доходов граждан с конфискацией предметов нарушения тишины.

"Если вам не удалось мирным путем защититься от соседского шума - смело вызывайте работника полиции, который зафиксирует факт такого нарушения и составит админматериалы, которые будут основанием к дальнейшему наказание нарушителя тишины", - отмечают правоохранители.