собака, экскременты, правила, штрафУ Львові планують внести зміни до Правил благоустрою міста, в яких львів’ян зобов’яжуть прибирати за своїми чотирилапими. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

До Правил благоустрою Львова внесуть зміни, за якими власників домашніх тварин зобов’яжуть прибирати за своїми улюбленцями у всіх місцях загального користування, включаючи території під’їздів, сходових кліток, ліфтів, а також доріжок, тротуарів, газонів.

Як пояснила автор запропонованих змін, голова екологічної комісії Львівської міської ради Ірина Оршак, наразі обов’язок для господарів прибирати екскременти за своїми чотирилапими у місцях загального користування прописаний лише у Правилах утримання і поводження з тваринами, які рада ухвалила 2016 року.

"Натомість такого пункту досі нема у Правилах благоустрою Львова. Тож не можливо притягнути недобросовісних господарів тварин до адміністративної відповідальності. Це штраф від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів. А всі ми прекрасно знаємо, що без покарання домогтися від багатьох громадян дотримання елементарних правил – як то прибирання за своїми собаками – складно. І дивно, що попри мій запит річної давнини із пропозицією узгодити між собою два нормативні документи, і досі цього не зроблено. Тому вирішила скористатися таким інструментом як написання проекту рішення міської ради, аби пришвидшити процес і врегулювати проблему", – коментує Ірина Оршак.

Проект ухвали про внесення змін до Правил благоустрою Львова депутати розглядатимуть у четвер, 7 березня, під час сесії міськради.


Во Львове планируют внести изменения в Правила благоустройства города, в которых львовян обяжут убирать за своими четвероногими. Об этом сообщает информационный портал депутатов Львовского городского совета.

В Правила благоустройства Львова внесут изменения, по которым владельцев домашних животных обяжут убирать за своими любимцами во всех местах общего пользования, включая территории подъездов, лестничных клеток, лифтов, а также дорожек, тротуаров, газонов.

Как пояснила автор предлагаемых изменений, председатель экологической комиссии Львовского городского совета Ирина Оршак, пока обязанность для хозяев убирать экскременты за своими четвероногими в местах общего пользования прописан только в Правилах содержания и обращения с животными, совет принял 2016 года.

"Вместе с тем такого пункта до сих пор нет в Правилах благоустройства Львова. Поэтому невозможно привлечь недобросовестных хозяев животных к административной ответственности. Это штраф от 20 до 80 необлагаемых минимумов. А все мы прекрасно знаем, что без наказания добиться от многих граждан соблюдения элементарных правил - как уборка за своими собаками - сложно. и удивительно, что несмотря на мой запрос годичной давности с предложением согласовать между собой два нормативных документа, до сих пор этого не сделано. Поэтому решила воспользоваться таким інструментом, как написание проекта решения городского совета, чтобы ускорить процесс и урегулировать проблему", - комментирует Ирина Оршак.

Проект постановления о внесении изменений в Правила благоустройства Львова депутаты рассмотрят в четверг, 7 марта, во время сессии горсовета.