учительница, суд, смерть, ученикВчительку зі Львова зобов'язали сплатити 300 тис. грн. за смерть учня, який випав з вікна, коли жінка вийшла з класу. Апеляційний суд відмовився пом'якшувати їй покарання. Про це повідомляє ZAXID.NET

Нагадаємо, трагічний випадок у львівській школі-інтернаті №1 стався ще у грудні 2014 року. Після заняття з лікувальної фізкультури мама хлопчика залишилася з класною керівничкою, а учня попросили зачекати в коридорі. Після цього він постукав у клас до вчительки фізкультури і попросився посидіти поруч із нею. Вчителька йому дозволила, однак невдовзі їй зателефонували, і вона на кілька хвилин змушена була відлучитись із класу. Повернувшись назад, вона виявила, що хлопчик відкрив вікно і випав.

Колишню інструкторку з фізкультури львівської школи-інтернату №1 остаточно зобов'язали сплатити 300 тис. грн сім’ї 9-річного учня, який після уроків випав із третього поверху і загинув. Таким чином Апеляційний суд Львівської області відмовився пом'якшувати покарання вчительці, залишивши у силі вирок Франківського райсуду.

Вчительку Львівської школи-інтернату №1 імені Богдана-Ігоря Антонича засудили ще наприкінці серпня 2017 року. Однак вирок так і не набрав чинності, оскільки адвокати жінки подали апеляцію.

Адвокати стверджували, що вчителька не повинна нести відповідальності за цей трагічний випадок, оскільки після занять хлопчика передали мамі, яка залишилася пити каву з класною керівничкою. Окрім цього стало відомо, що батьки хлопчика приховали від адміністрації школи інформацію про психічні розлади учня (вдома батьки навіть викрутили всі ручки на вікнах, оскільки у хлопчика був потяг до вікон).

Втім, суд відкинув всі аргументи захисників, вирішивши, що вчителька неналежно виконувала свої обов'язки.

"На переконання колегії суддів, наявність у дитини психічних розладів не впливає на обсяг вини вчительки у вчиненні кримінального правопорушення, адже незалежно від наявності психічних розладів законодавством покладено обов'язок на педагога забезпечувати збереження життя і здоров'я учнів", – йдеться в опублікованій 19 лютого ухвалі суду.

У підсумку суд залишив вчительці попереднє покарання – один рік умовно і відшкодування кожному з батьків загиблого учня по 150 тис. грн.


Учительницу из Львова обязали уплатить 300 тыс. грн. за смерть ученика, который випал из окна, когда она отлучилась из класса. Апелляционный суд отказался смягчать ей наказание. Об этом сообщает ZAXID.NET

Напомним, трагический случай в львовской школе-интернате №1 произошел еще в декабре 2014 года. После занятия по лечебной физкультуре мама мальчика осталась с классной руководительницей, а ученика попросили подождать в коридоре. После этого он постучал в класс к учительнице физкультуры и попросился посидеть рядом с ней. Учительница ему позволила, однако вскоре ей позвонили, и она на несколько минут вынуждена была отлучиться из класса. Вернувшись назад, она обнаружила, что мальчик открыл окно и выпал.

Бывшую инструкторку по физкультуре львовской школы-интерната №1 окончательно обязали уплатить 300 тыс. грн семье 9-летнего ученика, который после уроков выпал с третьего этажа и погиб. Таким образом Апелляционный суд Львовской области отказался смягчать наказание учительнице, оставив в силе приговор Франковского райсуда.

Учительницу Львовской школы-интерната №1 имени Богдана-Игоря Антонича осудили еще в конце августа 2017 года. Однако приговор так и не вступил в силу, поскольку адвокаты женщины подали апелляцию. Адвокаты утверждали, что учительница не должна нести ответственность за этот трагический случай, поскольку после занятий мальчика передали маме, которая осталась пить кофе с классной руководительницей. Кроме этого стало известно, что родители мальчика скрыли от администрации школы информацию о психических расстройствах ученика (дома родители даже выкрутили все ручки на окнах, так как у мальчика была тяга к окнам).

Однако, суд отверг все аргументы защитников, решив, что учительница ненадлежаще выполняла свои обязанности.

"По мнению коллегии судей, наличие у ребенка психических расстройств не влияет на объем вины учительницы в совершении уголовного преступления, ведь независимо от наличия психических расстройств законодательством возложена обязанность на педагога обеспечивать сохранение жизни и здоровья учащихся", - говорится в опубликованном 19 февраля постановлении суда.

В итоге суд оставил учительнице предыдущее наказание - один год условно и возмещение каждому из родителей погибшего ученика по 150 тыс. грн.