В Львівській міськради розробляють проект встановлення адаптованої зупинки та запуску спеціального маршруту для людей з обмеженими можливостями до Львівського протезного заводу на вул. Рудненській, 10 на Левандівці. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

У планах – розробка системи благоустрою зупинки, придбання двох низькопідлогових автобусів, опрацювання маршруту, пристосованого до відвідувачів заводу. Роботу планують виконати до 1 вересня.

“Це питання виникло давно. Три роки тому змогли обладнати автобусну зупинку, упорядкувати безбар’єрний доступ людей до реєстратури та сервісного центру. А міська рада надала можливість запустити один маршрут (17-й номер маршрутного таксі має тут кінцеву зупинку). Це питання частково зняло напругу, але не остаточно. Тому ми пішли далі – звернулися до ГО “Національна асамблея інвалідів України”, щоб це питання вирішити в комплексі”, - розповів директор Львівського протезного заводу Сергій Суязов на зустрічі з ініціативною групою проекту.

“Основний результат якісно облаштованої зупинки – людина з обмеженими можливостями без додаткових пристосувань може безперешкодно з’їхати з транспорту на тротуар”, - заявив один з головних ініціаторів проекту, голова правління ГО “Реабілітація осіб з інвалідністю”, позаштатний радник міського голови Львова Ярослав Грибальський.


В Львовском горсовете разрабатывают проект установки адаптированной остановки и запуска специального маршрута для людей с ограниченными возможностями до Львовский протезного завода на ул. Рудненская, 10 на Левандовке. Об этом сообщает пресс-служба Львовского городского совета.

В планах - разработка системы благоустройства остановки, приобретение двух низкопольных автобусов, обработка маршрута, приспособленного к посетителям завода. Работу планируют выполнить к 1 сентября.

"Этот вопрос возник давно. Три года назад смогли оборудовать автобусную остановку, упорядочить безбарьерный доступ людей в регистратуру и сервисного центра. А городской совет предоставил возможность запустить один маршрут (17-й номер маршрутного такси имеет конечную остановку). Этот вопрос частично сняло напряжение, но не окончательно. Поэтому мы пошли дальше - обратились к ОО "Национальная ассамблея инвалидов Украины", чтобы этот вопрос решить в комплексе ", - рассказал директор Львовского протезного завода Сергей Суязов на встрече с инициативной группой проекта.

"Основной результат качественно обустроенной остановки - человек с ограниченными возможностями без дополнительных приспособлений может беспрепятственно съехать с транспорта на тротуар", - заявил один из главных инициаторов проекта, председатель правления ОО "Реабилитация лиц с инвалидностью", внештатный советник городского головы Львова Ярослав Рыбальский.