Мер Андрій Садовий доручив детально дослідити питання продажу алкоголю в місті, особливо — біля навчальних закладів. Таке доручення міський голова дав департаменту економічного розвитку міськради під час розгляду скарги підприємиці на засіданні виконкому.

Так, адмінкомісія при Галицькій районній адміністрації оштрафувала мешканку міста, власницю магазину «Делікат», що на вул. Рутковича, 2, за незаконний продаж алкоголю після 23.00. Містянка поскаржилась на таке рішення, з вимогою скасувати відповідну постанову. Однак, розглянувши скаргу, виконавчий комітет вирішив її не задовільняти, а постанову комісії — залишити без змін.

«Вона це рішення оскаржила, бо, на її думку, було недостатньо доказів. Тому ми перевірили. Постанова складена на основі протоколу», — зазначила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич.

Зважаючи на випадки незаконного продажу алкоголю в місті, Андрій Садовий дав доручення ще раз детально дослідити ситуацію та публічно доповісти на одному з наступних засідань виконкому.

«У мене велике прохання. У місті є магазини, які за документами продають пляшку алкоголю в день. Тим не менш, ми маємо повну пасивність колег з державних органів влади, які мають це контролювати. Я би просив підготувати на одне з наступних засідань виконкому таку інформацію публічно, щоб ми її озвучили. Такі речі не можна залишати без реагування», — зазначив міський голова.

Нагадаємо, у Львові ще з 2010 року діє заборона на продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв уночі, тобто з 22:00 до 10:00.