грунт, пробы, загрязнениеЗа результатами аналізів відібраних проб грунту біля ПП "Плай" у Пустомитівському районі виявлено забруднення азотом, фосфором та нітратами. Про це повідомляє Держекоінспекція у Львівській області.

15 листопада 2019 року працівники Інспекції провели обстеження  території села Підберізці Пустомитівського району Львівської області, в ході якого виявили складування гною та тваринних решток біля приватного підприємства "Плай". Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби ґрунтів для проведення лабораторних досліджень.

За результатами аналізів у відібраних пробах ґрунтів виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин відносно фонової проби, а саме:

  • в пробі № 1 (з південно-західної сторони біля підприємства) на місці розміщення гною: азот амонійний в 5,2 рази, п'ятиоксид фосфору в 2,6 рази, нітрати в 3,1 рази;
  • в пробі № 2 (з західної сторони біля підприємства) на місці розміщення тваринних решток, приблизно 30 м на північ від проби № 1: азот амонійний в 3,5 рази, п'ятиоксид фосфору в 3,9 рази, нітрати в 1,5 рази.

По результатам анализов отобранных проб почвы около ЧП "Плай" в Пустомытовском районе обнаружено загрязнение азотом, фосфором и нитратами. Об этом сообщает Госэкоинспекция во Львовской области.

15 ноября 2019 года работникии Инспекции провели обследование территории села Подберезцы Пустомытовского района Львовской области, в ходе которого обнаружили складирование навоза и животных остатков у частного предприятия "Плай". Специалисты отдела инструментально-лабораторного контроля отобрали пробы почв для проведения лабораторных исследований.

По результатам анализов в отобранных пробах почв выявлено превышение содержания загрязняющих веществ относительно фоновой пробы, а именно:

  • в пробе № 1 (с юго-западной стороны у предприятия) на месте размещения навоза: азот аммонийный в 5,2 раза, пьятиоксид фосфора в 2,6 раза, нитраты в 3,1 раза;
  • в пробе № 2 (западной стороны у предприятия) на месте размещения животных остатков, примерно 30 м к северу от пробы № 1: азот аммонийный в 3,5 раза, пятиоксид фосфора в 3,9 раза, нитраты в 1,5 раза.