суд, центр занятости, мошенничествоНа Львівщині працівниця центра зайнятості допомагала підприємцям незаконно отримувати матеріальну допомогу, яку надають малозабезпеченим сім'ям. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

29 жовтня 2018 року Сколівський районний суд Львівської області виніс рішення щодо працівниці місцевого райцентру зайнятості, яка протягом кількох років видавала незаконні довідки для отримання грошової допомоги. Жінку засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки, проте звільнено від відбування покарання на такий саме термін.

Обвинувачена працювала у Сколівському районному центрі у відділу взаємодії з працедавцями. Маючи доступ до свідоцтв про реєстрацію фізичних осіб-підприємців, у період з 2013 по 2016 роки вона склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, котрі надають право на отримання соціальної допомоги малозабезпеченій сім'ї близько 40 особам на загальну суму 859 095,47 грн., що завдало шкоди державному бюджету України на згадану суму.

При визначенні міри покарання суд врахував, що жінка позитивно характеризується за зареєстрованим місцем проживання - у с. Тухля Сколівського району Львівської області,  незадовільний стан здоров'я її обвинуваченої, а також те, що на утриманні у сім'ї обвинуваченої перебувають непрацездатна донька та матір обвинуваченої. Крім того, довідкою Управління СЗН Сколівської РДА Львівської області від 26.10.2018 року за вих. № 1513 підтверджено відшкодування особами, які безпосередньо отримували державну соціальну допомогу, станом на 01.10.2018 року збитки у розмірі 541 858,73 грн., тобто близько двох третин із заподіяної державі шкоди. Решта сум збитків продовжується стягуватися у порядку примусового виконання судових рішень у кримінальних справах.

Тому Сколівський районний суд Львівської області, засудивши обвинувачену за сукупністю злочинів (за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190 та ч. 3 ст. 358 КК України) до позбавлення волі строком на 3 роки, звільнив від його відбування на такий саме термін з випробуванням, якщо вона протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення. Окрім того, жінка має сплатити на користь держави 2902 грн. 68 коп. витрат на залучення експерта при проведенні судових почеркознавчих експертиз.


На Львовщине работница центра занятости помогала предпринимателям незаконно получать материальную помощь, которую оказывают малообеспеченным семьям. Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений. 

29 октября 2018 года Сколевский районный суд Львовской области вынес решение в отношении работницы местного райцентра занятости, которая в течение нескольких лет выдавала незаконные справки для получения денежной помощи. Женщину приговорили к лишению свободы сроком на 3 года, однако освободили от отбывания наказания на такой же срок.

Обвиняемая работала в Сколевском районном центре в отделе взаимодействия с работодателями. Имея доступ к свидетельствам о регистрации физических лиц-предпринимателей, в период с 2013 по 2016 годы она составила и издала заведомо неправдивые официальные документы, предоставляющие право на получение социальной помощи малообеспеченной семье около 40 лицам на общую сумму 859 095,47 грн. , что нанесло ущерб государственному бюджету Украины на упомянутую сумму.

При определении меры наказания суд учел, что женщина положительно характеризуется по месту регистрации проживания - в с. Тухля Сколевского района Львовской области, неудовлетворительное состояние здоровья ее обвиняемой, а также то, что на иждивении у семьи обвиняемой находятся нетрудоспособные дочь и мать. Кроме того, справкой Управления СЗН Сколевской РГА Львовской области от 26.10.2018 года за исх. № 1513 подтверждено возмещение лицами, непосредственно получавшими государственную социальную помощь, по состоянию на 01.10.2018 года убытки в размере 541 858,73 грн., то есть около двух третей из причиненного государству ущерба. Остальные суммы убытков продолжают взиматься в порядке принудительного исполнения судебных решений по уголовным делам.

Поэтому Сколевский районный суд Львовской области, осудив обвиняемого по совокупности преступлений (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190 и ч. 3 ст. 358 УК Украины) к лишению свободы сроком на 3 года, освободил от его отбывания на такой же срок с испытанием, если она в течение 2 лет испытательного срока не совершит нового уголовного преступления. Кроме того, женщина должна выплатить в пользу государства 2902 грн. 68 коп. затрат на привлечение эксперта при проведении судебных почерковедческих экспертиз.