«Львівелектротранс» спростовує інформацію про те, що у Львові контролери начебто вимагали оплату штрафу в школяра за проїзд у тролейбусі. Як повідомили в ЛКП «Львівелектротранс», подія мала місце 1 жовтня у трамваї № 2, однак контролер лише зробив пасажиру зауваження, керуючись ст. 22 КУпАП. Натомість штраф йому не виписували.

Зокрема, шістнадцятилітньому підлітку роз’яснили, що, забувши учнівський, він повинен придбати повний квиток. Адже, згідно з правилами користування міським електричним транспортом у Львові, підставою для пільгового проїзду є оригінал документа, який пасажир зобов’язаний пред’явити від час контролю.

«Щодо цієї ситуації є відео, на якому факт, описаний у ЗМІ, спростовується, оскільки контролер не вимагав сплатити штраф, а натомість запропонував підлітку придбати у водія повний квиток. Тож інформація, подана у виданні, не відповідає дійсності», — наголошують у ЛКП «Львівелектротранс».

Відтак, підприємство надіслало керівнику відповідного видання звернення, з вимогою спростувати поширену інформацію.

Нагадаємо, у Львові учні шкіл за наявності учнівського квитка користуються електротранспортом безкоштовно впродовж усього року. Натомість, у міських автобусах вони мають право пільгового (безкоштовного) проїзду лише впродовж навчального року.