граната, дом, ДрогобычУ Дрогобицькому районі поліцейські затримали чоловіка, котрий погрожував підірвати будинок, та вилучили у нього предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку. Про це повідомляє "Варта 1". 

У Дрогобицький відділ поліції, 4 жовтня, надійшло повідомлення про те, що 45-річний мешканець одного з селищ району, перебуваючи у нетверезому стані, погрожує підірвати гранату в своєму будинку.

На місце події негайно виїхала група реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група та працівники інших служб. Поліцейські вилучили у чоловіка предмети, схожі на гранату РГД-5, запал до неї та димову шашку. Усе скеровано на експертне дослідження.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховим речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання — до семи років позбавлення волі.

Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України, невдовзі суд обере для нього міру запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

“За незаконне зберігання зброї передбачена кримінальна відповідальність, але я нагадую, що на Львівщині до кінця жовтня триває місячник добровільної здачі зброї, під час якого будь-хто може здати у підрозділи поліції зброю, боєприпаси чи вибухові речовини, які зберігаються без відповідних дозволів, — та уникнути при цьому кримінальної відповідальності. В окремих випадках, наприклад, якщо йдеться про мисливську зброю, її можна зареєструвати на себе та користуватись на законних підставах”, — зазначив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.


В Дрогобычском районе полицейские задержали мужчину, который угрожал взорвать дом, и изъяли у него предметы, похожие на гранату РГД-5, запал к ней и дымовую шашку. Об этом сообщает "Варта 1". 

В Дрогобычский отдел полиции, 4 октября, поступило сообщение о том, что 45-летний житель одного из поселков района, находясь в нетрезвом состоянии, грозит взорвать гранату в своем доме.

На место происшествия немедленно выехала группа реагирования патрульной полиции, следственно-оперативная группа и работники других служб. Полицейские изъяли у мужчины предметы, похожие на гранату РГД-5, запал к ней и дымовую шашку. Все направлено на экспертное исследование.

По факту возбуждено уголовное производство по ч. 1 ст. 263 (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами) УК Украины. Санкция статьи предусматривает наказание - до семи лет лишения свободы.

Злоумышленник задержан в порядке ст. 208 УПК Украины, вскоре суд изберет для него меру пресечения. Досудебное расследование продолжается.

"За незаконное хранение оружия предусмотрена уголовная ответственность, но я напоминаю, что на Львовщине до конца октября продолжается месячник добровольной сдачи оружия, во время которого любой может сдать в подразделения полиции оружие, боеприпасы или взрывчатые вещества, которые хранятся без соответствующих разрешений - и избежать при этом уголовной ответственности. В отдельных случаях, например, если речь идет об охотничьем оружии, ее можно зарегистрировать на себя и пользоваться на законных основаниях", - отметил глава полиции Львовщины Василий Виконский.