дезертир, участник боевых действийНа Львівщині суд застосував для учасника бойових дій, який на більш ніж два місяці покинув свою частину, закон "Про амністію". Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Військовослужбовець уклав контракт з Міноборони на три роки та був зарахований до військової частини А2847 в серпні 2013 року на посаду водія-слюсара. Але згідно з Законом України "Про військовий обов'язок і військову службу" дію контракту було продовжено на невизначений час.

1 грудня 2016 року контрактник покинув свою частину на два з половиною місяці та повернувся лише у лютому 2017 року.

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 407 КК України, і призначив покарання у виді трьох років позбавлення волі. Проте, враховуючи, що обвинувачений на день набрання чинності Законом України "Про амністію у 2016 році", брав безпосередню участь в антитерористичній операції, отримав статус учасника бойових дій, звільнив від відбування покарання на підставі ст. 2 Закону України "Про амністію у 2016 році".


На Львовщине суд применил к участнику боевых действий, который на более чем два месяца покинул свою часть, Закон "Об амнистии". Об этом стало известно из Единого государственного реестра судебных решений.

Военнослужащий заключил контракт с Минобороны на три года и был зачислен в военную часть А2847 в августе 2013 года на должность водителя-слесаря. Но согласно Закону Украины "О воинской обязанности и военной службе" действие контракта было продлено на неопределенное время.

1 декабря 2016 года контрактник покинул свою часть на два с половиной месяца и вернулся только в феврале 2017-го.

Стрыйский городской суд Львовской области признал его виновным в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.4 ст. 407 УК Украины, и назначил наказание в виде трех лет лишения свободы. Однако, учитывая, что обвиняемый на день вступления в силу Закона Украины "Об амнистии в 2016 году", принимал непосредственное участие в антитеррористической операции и получил статус участника боевых действий, освободил от отбывания наказания на основании ст. 2 Закона Украины "Об амнистии в 2016 году".